NBA: Lakers i v oslabení zvítězili nad Brooklynem. Kevin Durant se vrátil po zranění

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Kevin Durant
Zdroj: Profimedia

Úřadující šampioni basketbalové NBA Los Angeles Lakers zvládli zápas proti Brooklynu a vybojovali výhru 126:101. Brooklyn je jedním z hlavních konkurentů z Východní konference v boji o titul.

O vítězství se rozhodlo po vyloučení dvou rozehrávačů Dennise Schrödera s Kyriem Irvinge. Závěrečnou dvacetiminutovku ovládli 60:39, domácí netrefili ani jednu ze 14 trojek.

Německý rozehrávač potvrdil nejlepší výhru v sezoně

„Dnes jsme si to sem přijeli rozdat, proměňovat střely a je to pro nás zatím nejlepší výhra v sezoně,“ uvedl dle Českých novin Schröder, který byl vyloučen po hádce společně s Irvingem ve třetí čtvrtině. „Odnášíme si ze zápasu velké ponaučení a to, že máme v šatně dost kluků, kteří za to umí vzít,“ dodal k němu Andre Drummond.

V sestavě navíc kvůli zranění chyběli LeBron James, Anthony Davis, Marc Gasol nebo Kyle Kuzma.

Nets byli oslabení o James Hardena a Spencera Dinwiddieho. I tak si Lakers vytvořili v prvním poločase dvanáctibodový náskok a soupeře před sebe pustili jen jednou.

Po návratu z šatny odskočili až na 28 bodů a ovládli celou hru. Dařila se jim hlavně střelba trojek, ve které měli Lakers úspěšnost téměř 58 % oproti Nets, kterým se trojky vůbec nedařily.

Poprvé od zranění nastoupil Kevin Durant

Nejlepší střelec ale týmu k výhře nepomohl, i když získal 22 bodů. Přidal sedm doskoků a pět asistencí, ale také osm ztrát. Irving nasbíral 18 bodů.

Golden State

Zdroj: Profimedia

Kvůli porážce přišli Nets o sérii devíti domácích vítězství. Stejnou bilancí se může pochlubit také Philadelphia. Ta zvítězila v Oklahomě City 117:93 hlavně díky kamerunskému centru Joelu Embiidovi, který nasbíral 27 bodů. Turecký Furkan Korkmaz ho doplnil 20 body.

Garry Trent výrazně pomohl Torontu k výhře 135:115 nad Clevelandem. Vylepšil si o 13 bodů svůj osobní rekord při úspěšnosti střelby téměř 90 %.

Lepší byl při více než 40 bodech za posledních 70 let jen Mike Woodson. V první polovině zápasu navíc Raptors stanovili nový klubový rekord s 87 body.

Nejlepší tým soutěže Utah zvítězil nad Sacramentem 128:12, a to hlavně díky Donovanu Mitchellovi, který nastřílel 42 bodů. Jako čtvrtý hráč v klubové historii dal ve třech zápasech za sebou alespoň 35 bodů.

Západní konference přinesla zápas mezi Phoenixem a Washingtonem. Golden State porazilo 125:109 Houston hlavně díky bodům Stephena Curryho, který jich získal 38. Enes Kanter vytvořil nový klubový rekord Trail Blazers, když získal 24 bodů a zapsal si také 30 doskoků.

Autor: Raina Tomanová



Související články