NHL: Zadina si připsal gól a asistenci, Carolina padla v nájezdech

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Tomas Hertl
Zdroj: Profimedia

Martin Nečas si proti Detroitu připsal dva body za gól a přihrávku, jeho Carolina ale nakonec padla po samostatných nájezdech. Filip Zadina měl z výsledku větší radost, protože pomohl týmu jednou asistencí. O výkonech tuzemských hokejistů informovaly České noviny.

Tu si připsal také Ondřej Palát, který pomohl k vítězství Tampě, a Tomáš Hertl, jehož San Jose ale prohrálo s Los Angeles 2:4.

Divoká jízda Caroliny s Detroitem skončila až v samostatných nájezdech

V divokém zápase mezi Carolinou a Detroitem se hra přelévala ze strany na stranu a šest minut před koncem prohrávala Carolina těsně 3:4. Do prodloužení týmy poslal Sebastian Aho, ani tam se ale nerozhodlo.

V samostatných nájezdech nebyl úspěšný ani jeden český hráč a bonusový bod si Detroit připsal v sedmé sérii z hole Adama Ernea.

V brance Caroliny odchytal Mrázek celý zápas

Zneškodnil 24 střel a během nájezdů vykryl pět ze sedmi nájezdů včetně Filipa Hronka a Filipa Zadiny.

FIlip Zadina

Zdroj: Profimedia

Skóre otevřel Nečas již ve druhé minutě, když přesně střílel k tyči. Vývoj ale Detroit otočil ještě do přestávky. Zásluhu na tom měl i Zadina, jehož střelu dorážel Larkin a srovnal skóre na 1:1.

Tampa si poradila s Nashvillem 3:0 na jeho ledě. Zásluhu na tom má i Ondřej Palát, který přihrával slovenskému obránci Eriku Černákovi. Ten zvyšoval na 2:0.

Nashville sice bojoval a herně se Tampě vyrovnal, ale brankář nepustil jedinou z 36 střel a připsal si čtvrtou nulu sezony.

Asistoval také Tomáš Hertl, ale San Jose padlo s Los Angeles

San Jose i přes bodově úspěšného Tomáše Hertla nestačilo na LA poměrem 2:4. Bývalý hráč Slavie bodoval poté, co se před brankou strhla menší mela. Přihrál Timo Meierovi, který snižoval na konečný výsledek.

První minuty v NHL si připsal brankář Josef Kořenář, který nastoupil do zápasu v poslední třetině utkání v dresu San Jose. Vychytal celkem sedm střel.

Přihrávku si připsal také David Kämpf, který svému Chicago přispěl k vítězství 4:3 v Columbusu.

Autor: Raina Tomanová



Související články