Přestřelku mezi Leicesterem a West Hamem zvládl lépe West Ham. Souček i Coufal přihrávali na gól

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Anglicka liga West ham Leicester
Zdroj: Profimedia

V anglické lize zdolali fotbalisté West Hamu Leicester poměrem 3:2. Stále jim patří čtvrté místo v tabulce, které zajišťuje účast v Lize mistrů. Vladimír Coufal a Tomáš Souček přispěli přihrávkou k výhře Kladivářů.

V Premier League skóroval také Matěj Vydra, kterému se to povedlo ve druhém utkání za sebou, ale Burley prohrálo stejně jako před týdnem. Na domácím hřišti podlehlo Newcastlu 1:2.

Arsenal porazil Sheffield United 3:0

Arsenal v posledním odehraném zápase vyhrál nad Sheffieldem United 3:0 a naladil se na odvetný čtvrteční zápas čtvrtfinále v Evropské lize proti Slavii, která v derby porazila Spartu 2:0.

Dva góly za Arsenal vstřelil Lacazette, třetí branku přidal Martinelli. Sheffield se po čtvrté prohře za sebou dostal blízko sestupu, Kanonýři se naopak posunuli na devátou pozici v tabulce.

West Ham vstřelil první branku ve 29. minutě, kdy Coufal centroval na hranici vápna. Lingard střelou překonal gólmana Schmeichela. Stejný hráč se trefil také podruhé ještě před koncem prvního poločasu. Po změně stran byl úspěšným střelcem po Součkově přihrávce Bowen.

West Ham Leicester

West Ham Leicester

Zápas ale Leicester dokázal zdramatizovat, když se dvakrát trefil Iheanacho. West Ham ale i podruhé tento tým porazil. West Ham zvítězil stejným výsledkem jako v předchozím kole, kdy si také vytvořil tříbrankový náskok.

Newcastle porazil Burnley 2:1

Vydra se mezi střelce Burnly zapsal v 18. minutě, kdy si naběhl před branku na Woodovu přihrávku a překonal slovenského brankáře Dúbravku z hranice malého vápna.

Newcastle dokázal obrátit zápas ve svůj prospěch dvěma brankami po výměně stran. Nejdříve se v 59. minutě prosadil Murphy a po něm v 64. minutě Saint-Maximin. Vyrovnat mohl Vydra, ale ten minul.

Hosté tak vyhráli po sedmi kolech a na šest bodů se vzdálili první sestupové příčce. Burnley má o jeden bod víc.

Manchester United dokázal obrátit stav utkání a na hřišti Tottenhamu zvítězil 3:1. Náskok jeho městského rivala City snížil na 11 bodů a navíc mají také zápas k dobru.

Do vedení poslal svůj tým ve 40. minutě Son Hung-min, ale ve druhém poločase už skórovali pouze hosté. Výsledek otočili díky zásahům Freda, Cavanima a Greenwooda. United neprohráli již 23. venkovní zápas za sebou.

Autor: Raina Tomanová



Související články