Nejdražší vstupenka v historii EURA? Neuvěříte, kolik za ni překupníci chtějí

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
vstupenka euro fotbal
Zdroj: TeleProstir Studio / Shutterstock.com

Anglie se připravuje na nedělní finále mistrovství Evropy ve fotbale, které se odehraje na stadionu Wembley. Soupeřem jí bude Itálie, a pokud se tam fanoušci chtějí dostat, mohou si hodně připlatit.

Vstupenky se totiž mohou objevit až za 180tinásobek původní hodnoty. Není tedy problémem najít lístek, který se prodává za neskutečných 54 tisíc liber.

Anglie se do finálového duelu dostala poprvé od roku 1966, takže se dá očekávat, že fanoušci naplní stadion a poženou svého oblíbence kupředu.

Fanoušci se hned po vítězství nad Dánskem vrhli na vstupenky

Fanoušci nejen na stadionu, ale také u televizních obrazovek oslavovali postup anglického týmu do finále. Anglie přešla přes Dánsko 2:1. Ihned poté fanoušci začali hledat své místo na stadionu, na kterém se odehraje velké finále. Nutno dodat, že se nedostalo na všechny.

To způsobila online válku, protože lidé jsou ochotni nabídnout za lístek mnohem více peněz, než je vhodné. Vstupenky na oficiálním webu UEFA zmizely během jediného týdne a neočekává se, že se tam ještě nějaké objeví. Fanoušci si tak budou muset poradit jiným způsobem, ale pozor by si měli dávat na překupníky.

Po celém světě najdete mnoho stránek, které lístky nabízejí. Nebude se vám ale líbit cena, protože ta se může vyšplhat až na 54 tisíc liber, což je 180x více než původní hodnota 295 liber. Vstupenky byly nabízené za částku 43 tisíc liber, ale drahý byl také rezervační poplatek, který se dostal až na cenu 11 000 liber za jeden lístek.

Vstupenky samozřejmě najdete také za jiné ceny, které se mohou pohybovat od 5 do 30 tisíc liber. Není ale možné jasně určit, jestli jsou vstupenky pravé, nebo jste se nachytali.

I samotná UEFA varovala fanoušky, kteří použili internet k nákupu lístků, že mohou být ze stadionu vyvedeni nebo se na něj vůbec nedostanou.

Už teď někteří diváci přeplatili, ale na zápas se stejně nepodívají

Někteří lidé už upozornili na nekalé praktiky prodejců. Někteří z nich za falešné vstupenky zaplatili kolem 32 tisíc liber. Negativní recenze na sebe nenechaly dlouho čekat, zakoupené vstupenky chtěli lidé vrátit a dostat za ně zpět své peníze. E-maily i telefony ale zůstaly bez odezvy, a fanouškům tak zbyly oči pro pláč.

Expert na práva spotřebitelů Adam French varoval, že fanoušci mohou rychle přijít o peníze i zážitek z fotbalového zápasu, který nakonec uvidí pouze v televizi. „Výhra Anglie nad Dánskem pochopitelně odstartovala všemohoucí rvačku. Vidíme vstupenky na prodej na webech nebo prostřednictvím sekundárních prodejců za tisíce liber. I když některé z těchto webů tvrdí, že nabízejí lístky od stoprocentně důvěryhodných prodejců, často tomu tak není,“ uvedl French.

Na zápas se podle dostupných informací může dostat až 67 tisíc fanoušků. Vláda odolala nátlaku veřejnosti a diváků, kteří požadovali, aby se stadion otevřel až pro 90 tisíc lidí. Kvůli opatření proti koronaviru ale vláda ponechala původní kapacitu, která se jistě naplní během chvíle.

Zdroj: Daily Mail

Autor: Raina Tomanová



Související články