Nejslavnější hokejista prodal svoje panství v Kalifornii. Získal za něj astronomickou částku

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
gretzky
Zdroj: meunierd / Shutterstock.com

Prodej sídla trval dlouhé měsíce, protože slavný hokejista Wayne Gretzky za něj chtěl 17,6 milionu dolarů. S pukem tedy válel, ale prodat dům bylo o dost těžší. Nicméně se u ti podařilo.

Gretzky se rozhodl žít na Floridě kvůli svým dětem i vnoučatům. Šedesátiletý bývalý hokejista tak musel opustit panství, které mělo závratnou rozlohu 28 tisíc metrů čtverečných.

Sídlo se prodalo pod cenou, i tak si ale šoupnul do kapsy 90 milionů

Neskutečná cenovka, která nenechala nikoho chladným, byla ještě nižší, než se původně plánovalo. Realitní makléři tvrdí, že i tak si rodina polepšila o dobrých 90 milionů korun.

Nemovitost má pro rodinu symbolickou hodnotu, protože ji celou vybudovali již před 19 lety. Společně s architektem Richardem Landrym tak vytvořili sídlo, které je díky své velikosti, šesti ložnicím a osmi koupelnám opravdovým zámkem.

Tento dům si nejdříve koupil Lenny Dykstr, který se nakonec dostal do osobního bankrotu, a celé panství muselo do aukce. Gretzky ho získal znovu v roce 2013.

Tehdy ho koupil od nového majitele za 13,5 milionu korun. V dnešních dnech se mu jeho investice vrátila mnohokrát. Sídlo si koupili Joanna a Erik Millerovi, kteří si mohou užít vlastní tělocvičnu, hernu nebo tenisový kurt.

sidlo gretzky

Zdroj: Profimedia

Novináři označují Gretzkyho jako nejlepšího hokejového hráče všech dob

V NHL odehrál celých dvacet sezon, vystřídal čtyři kluby .Nejen pro novináře, ale také pro ostatní hokejisty i fanoušky patří mezi nejlepší hráče, kteří se v NHL objevili.

Na kontě má několik nej, které se budou jen těžko překonávat. Nasbíral nejvyšší počet bodů a asistencí a nastřílel i nejvíce branek, a to celkem 894. Mezi největší úspěchy patří také více než 200 bodů nasbíraných v jedné sezoně. Tuto metu zdolal celkem čtyřikrát. Svou dráhu hokejisty ukončil v roce 1999.

Je držitelem i několika neoficiálních rekordů. V počtu vstřelených gólů ho následuje Jaromír Jágr, který nasbíral 766 branek a k tomu 1155 asistencí.

Autor: Raina Tomanová



Související články