NHL: Gudas vstřelil vítěznou branku Floridy. Marleau 1768. zápasem vyrovnal Howeův rekord

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Radko Gudas
Zdroj: Profimedia

V pondělních zápasech o sobě dali vědět netradiční čeští střelci. První branku v letošní sezoně dal útočník Chicaga David Kämpf a podruhé se trefil obránce Floridy Radko Gudas.

Bod si připsal také Ondřej Palát, který asistoval u gólu Tampy Bay, která nakonec zvítězila nad Carolinou 3:2 v prodloužení. Petr Mrázek tentokrát v dresu Hurricanes odchytal celý zápas, vychytal 33 pokusů a stal se třetí hvězdou zápasu.

Patrick Marleu překonal rekord Gordieho Howea, když odehrál svůj 1768. zápas

Marleau ve věku 41 let překonal rekord Gordieho Hawna v počtu odehraných zápasů, ale jeho tým v noci prohrál. San Jose sice vedlo již o dvě branky, ale nakonec podlehlo 2:3 po samostatných nájezdech nad Vegas. Připsalo si již šestou prohru v řadě.

Florida si poradila s Columbusem 4:2 a v tabulce Centrální divize se získanými body dotáhla na první tým, kterým je Carolina. Gudas vstřelil vítěznou branku ve 35. minutě.

„Anthony Duclair mě našel samotného a já jsem dokázal gólmana prostřelit. Jsem rád, že jsem si znovu zapsal gólový bod,“ cituje Gudase ČTK. Povedla se mu druhá branka během čtyř zápasů.

Brankář Floridy Sergej Bobrovskij kryl 34 střel a celkově je to pátý duel proti jeho bývalému týmu v sezoně, který vyhrál. „Zápasy proti týmu, ve kterém jsem dříve hrál, jsou zábavnější,“ řekl brankář z Ruska.

Tampa Bay prohrála i s Mrázkem v brance

Carolina na ledě soupeře prohrála zápas v prodloužení 2:3. První polovinu zápasu ovládali hráči Tampy, u druhého gólu asistoval Ondřej Palát. Carolina se zvedla v 31. minutě, kdy využil přesilovku Andrej Svečnikov. Srovnala z hole Bradyho Skjeie a v prodloužení bod navíc vystřílel Yanni Gourge.

Českého brankáře pochválil jeho spoluhráč Brady Skjei: „Podal dnes výborný výkon, pro tým nemohl udělat víc. Zápas se dostal do prodloužení hlavně díky němu.“

V boji o play-off zaváhalo Chicago na ledě Nashvillu a prohrálo 2:5. Jsou aktuálně na šestém místě a ztrácejí čtyři body na postupové místo.

Detroit se v zápase s Dallasem dostal až do samostatných nájezdů, ale v penaltách byli lepší hráči z Dallasu. V páté sérii neproměnil nájezd Filip Hronek a bylo rozhodnuto.

Montreal ztratil pro něj dobře rozehrané utkání v Edmontonu. Ten vstřelil během několika minut hned čtyři góly. Třemi body se na vítězství podílel Connor McDavid.

Autor: Raina Tomanová



Související články