NHL: Hertl si připsal asistenci, ale jeho San Jose prohrálo. Kořenář odchytal dvě třetiny

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Tomas Hertl
Zdroj: Profimedia

Útočník San Jose Tomáš Hertl asistoval v nočním zápase proti Minnesotě, jeho tým ale prohrál 3:6. Za Sharks nastoupil od druhé třetiny Josef Kořenář, který pustil dva góly.

Kořenář odolával do 40. minuty, kdy se trefil Kevin Fiala z dorážky. Český brankář inkasoval podruhé na začátku třetí části, Kirill Kaprizov se trefil z přesilové hry. San Jose poté snížilo díky dvěma slepeným gólům. U toho druhého asistoval právě Hertl, poslední gól padl do prázdné branky.

Trenér San Jose nebyl s výkonem týmu vůbec spokojený

„Inkasovali jsme (po 19 sekundách) z první střely a laciný gól nám vzal vítr z plachet. Nechci se na to ale vymlouvat. Musíme být schopni se z takových věcí oklepat. Pořád jsme měli před sebou skoro celý zápas,“ neskrýval nespokojenost Bob Boughner.

Spokojení naopak byli hráči Minnesoty, kteří si zajistili účast v play-off. „Je příjemné, že nemusíme o play-off bojovat do posledního týdne základní části. Ale neznamená to, že teď budeme odpočívat. Je to jen první krok,“ řekl kapitán Wild Jares Spurgeion.

Vegas drží vedoucí příčku v Západní divizi, zvítězilo v Anaheimu 5:1 a vytvořilo klubový rekord devátým vítězstvím v řadě. Chandler Stepheson vstřelil první dva góly zápasu.

Detroit podlehl na domácím ledě Dallasu 1:2, ale až v prodloužení. U obou branek Stars byl Filip Hronek, ani jedné nedokázal zabránit.

Washington si poradil s New York Islanders 6:3 díky dvěma brankám Spronga

Ten nastoupil do elitního útoku a nahradil zraněného Ovečkina. „V této chvíli nevím, zda bude příště hrát. Chceme být opatrní a nehodláme před play-off riskovat,“ prohlásil trenér Capital Laviolette, kterého citovala ČTK.

V utkání Toronta proti Winnipegu nenastoupil český brankář David Rittich, který čeká na svou první výhru. Přednost dostal Jack Campbell, který přispěl k výhře Toronta 4:1.

St. Louis zvítězilo nad Coloradem 5:3 a hattrick si připsal Ryan O’Reilly. Čtyři body si připsal také MacKenzie Weegar za jeden gól a tři přihrávky a jeho Florida zvítězila v prodloužení 4:3 nad Carolinou.

Třetí zápas mezi sebou odehrály týmy Pittsburghu a New Jersey. I potřetí zvítězil favorit a Pittsburgh výsledkem 4:2 odsoudil Devils k deváté prohře za sebou. Do sestavy se tentokrát nevešel Radim Zohorna, jak uvedla ČTK.

Autor: Raina Tomanová



Související články