Novým trenérem Bayernu se stane Julian Nagelsmann

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Julian Nagelsmann
Zdroj: Profimedia

Hlavním trenérem Bayernu Mnichov se od příští sezony stane Julian Nagelsmann, který s klubem podepsal pětiletou smlouvu. Bundesligový klub to oznámil v úterý.

Nagelsmann se do Bayernu stěhuje hned 1. července a dohodl se na spolupráci až do 30. června roku 2026. Klub opouští trenér Hans-Dieter Flick poté, co sám požádal o ukončení smlouvy. Ta byla platná do konce června 2023, ukončena tedy bude o celé dva roky dříve.

Nagelsmann je nejmladším trenérem v historii Bundesligy

„Julian Nagelsmann představuje novou generaci trenérů. I přes svůj mladý věk má působivý životopis. Jsme přesvědčeni, že s Julianem Nagelsmannem můžeme pokračovat ve skvělých úspěších posledních let,“ řekl na jeho konto prezident Bayernu Mnichov Herbert Hainer.

V únoru 2016 převzal tento trenér vedení v Hoffenheimu a ve svých 28 letech se stal nejmladším trenérem v Bundeslize. Díky jeho reputaci, která raketově rostla, se v roce 2019 ujal vedení v RB Lipsko a po první sezoně je dovedl až do semifinále Ligy mistrů.

Nagelsmann uvedl, že příležitost začít trénovat Bayern Mnichov byla zvlášť jedinečná. „Lipsko je zvláštní klub, ale přesto odcházím. Netajil jsem se tím, že pozice hlavního trenéra v klubu FC Bayern Mnichov mě oslovila,“ řekla pro CNN Sport mladá trenérská naděje.

Nebylo ani tajemstvím, že by se této práce rád ujal, pokud se taková příležitost naskytne. A ona přišla a pro Nagelsmanna je to jedinečná příležitost, jak se posunout dál.

Flick dovedl svůj tým v sezoně 2019/2020 k ohromujícím šesti trofejím: Bundesliga, německý pohár, německý superpohár, Liga mistrů UEFA, Superpohár UEFA a Světový pohár FIFA.

Bundesligová sezona nabídne už pouze tři zápasy

Bayern Mnichov se stal teprve druhým klubem po Barceloně, který získal treble dvakrát v historii. Znamená to, že klub získal mistrovský titul, národní pohár i triumf v Lize mistrů během jediné sezony.

Flick, který v Bayernu ukončuje trenérskou kariéru, nastoupil do své funkce teprve v roce 2019. Před tím, než vstoupil do Bayernu, trénoval celých pět let Hoffenheim. V Bundeslize se do konce letošního ročníku odehrají už pouze tři zápasy.

Poté se Flick přesunul k německé reprezentaci, kde pracoval jako asistent hlavního trenéra Joachima Löwa a pomohl mu vyhrát několik medailí.

Autor: Raina Tomanová



Související články