Ostrá slova Ladislava Vízka: Piráti jsou novodobí komunisté. Transsexuálové zase jen paskvil

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
ladislav vizek
Zdroj: Profimedia

Bývalý fotbalista a legendární hvězda pražské Dukly Ladislav Vízek je proslulý tím, že co si myslí, ihned řekne. Někdy jsou ale jeho slova opravdu ostrá a nebojí se nešetřit negativními výrazy. To dokázal i v pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS.

Když přišlo slovo na Piráty, Vízek se do nich ostře opřel. Kromě něho v tu chvíli ve studiu seděli i další dva hosté, právník Tomáš Sokol a politický komentátor Roman Joch. S jeho negativními slovy směrem k Pirátské straně oba souhlasili a přidali i pár svých poznámek.

Ve výsledku byl ale právě Vízek tím, kdo pronesl ostrou kritiku a stal se hlavní tváří dílu, po kterém si některé jeho výroky budou lidé pamatovat ještě dlouho. Otázkou je, zda s nimi souhlasí, nebo ho nyní považují spíše za člověka, který jen nepodloženě mluví nesmysly.

Příliš se v nich nevyzná

Vízek sice nejprve přiznal, že se v Pirátské straně příliš nevyzná, na druhou stranu pak spustil kritiku, ke které mu podle jeho slov stačilo vyslechnout si jeden jediný projev primátora Hřiba. Nejvíce ze všeho mu prý na Pirátech vadí jejich radikální vidění světa.

„Já o nich neslyším nic moc dobrého. Třeba že to jsou novodobí komunisté. V téhle straně se vůbec nevyznám,“ prohlásil a hned vzápětí dodal, „když jsem slyšel pár projevů primátora Hřiba, nemyslím si, že budou úspěšní. A ani by moc být neměli.“

Zdeněk Hřib byl v posledních dnech kritizován především za zasekané ulice a je jasné, že další rýpnutí od slavného fotbalisty pro něho možná bude znamenat u voličů pár bodů dolů. Na druhou stranu, s tím vším, co Vízek v pořadu řekl, možná jeho slovům lidé nebudou přikládat až takovou váhu.

Opřel se i do transsexuálů

S kritikou opravdu nemá Vízek problém a ukázal to kromě politiky také na dalším tématu, na které došla okrajově zmínka. V pozdější části pořadu se totiž mluvilo o sportu a také o transsexuálních sportovcích. Mnohé možná nepřekvapil Vízkův názor na ně, ale přesto byla jeho slova přehnaná.

„Je to takový paskvil, takový nepodařený člověk,“ řekl doslova při pohledu na ženu, která bývala dříve mužem, teď se ale stala fotbalistkou v ženském týmu. Podle jeho slov není správné, aby se takoví lidé vůbec ve sportu angažovali.

Právě s tímto jeho tvrzením nejspíš bude mít celá řada lidí problém, a možná tak vezmou v potaz, že i to, co řekl o Pirátech, by nemusela být zcela pravda. Jaký vliv to ale bude mít na volby, prozatím jasné není a je třeba si počkat na výsledky.

Zdroj: CNN Prima NEWS

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články