Pokud se Superliga obnoví, Manchester United se do ní znovu nepřipojí

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Ed Woodward
Zdroj: Profimedia

Fotbalový klub Manchester United a jeho zástupci se rozhodli do Superligy znovu už v žádném případě nevstupovat, pokud by se měla znovu obnovit. Řekl to ředitel United Ed Woodward před fanoušky svého klubu.

Woodward také uznal, že funkcionáři, mezi které patřil, dostali cennou lekci. Informace přinesla ČTK.

Woodward litoval rozhodnutí být součástí Superligy

„Mohu vás ujistit, že jsme se z událostí uplynulého týdne poučili a žádné plány na oživení nechystáme,“ řekl ředitel Manchesteru United na setkání s fanoušky.

Právě fanoušci nesouhlasili s tím, aby se anglické kluby zúčastnily soutěže, která měla být spuštěna mimo UEFA i FIFA. Superliga ale skončila ještě dříve, než začala.

Woodward uvedl, že byla chyba, že se o vstupu neporadili právě se svými fanoušky. United patří mezi šest anglických klubů, které se rozhodli vstoupit do Superligy i za cenu toho, že nebudou moci na Ligu mistrů nebo jiné evropské turnaje.

Kritiku si Superliga vysloužila nejen u fanoušků, ale také ostatních klubů, které toto rozhodnutí veřejně kritizovali. Projekt ale ztroskotal během 48 hodin od svého zveřejnění.

Woodward končí ve vedení United na konci letošního roku

Zástupci anglických klubů posléze skončili ve svých funkcích v Premier League. Woodward navíc řekl, že na konci roku skončí také ve vedení v United, a to po dlouhých 16 letech.

Fanoušci jsou ale stále nespokojení a chtějí odchod majitele klubu Joela Glazera, který měl v plánované Superlize nastupovat do funkce viceprezidenta.

Superliga plánovala odtržení od ostatních evropských soutěží. Součástí mělo být 12 velkoklubů z celé Evropy, mezi nimi například Real Madrid, Manchester United nebo Arsenal.

Poté, co se je jisté, že se Superliga ani nerozjede, se k celé situaci vyjádřila celá řada ředitelů, majitelů i trenéru všech zúčastněných klubů. Například Arsenal se jako klub svým fanouškům za své rozhodnutí omluvil.

Autor: Raina Tomanová



Související články