Rozpory ve Spartě: Poražený Vrba se pustil do Rosického. Má na něj důležitý požadavek

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Pavel Vrba
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fotbalisté Sparty v posledním odehraném derby proti Slavii opět na svého soupeře nestačili a prohráli 0:3. Trenér Pavel Vrba neudržel své emoce a požaduje změnu strategie. Za tou aktuální stojí sportovní šéf Tomáš Rosický. Do konce okna přestupů zbývalo ještě několik dní, když podepsal smlouvu právě na Letné.

Vrba se místo přestupu rozhodl poznat tým. Nečekal ale, že se mu nebude dařit ani v české nejvyšší lize, ani v poháru. V semifinále nedokázali dát sparťanští hráči svému odvěkému rivalovi ani jeden gól.

Se svým týmem už prohrávat nechce

„Zápasy jako derby ukazují, o koho se můžeme opřít a kdo nás v nich zklamal. Pokud chceme jít úspěšnou cestou jako Slavia, tak se tady budou muset některé věci změnit,“ prohlásil Vrba na adresu Sparty.

Právě Rosický přivedl velkou část sestavy Sparty. Mezi ně patří Pavelka, Trávník nebo Čelůstka. Vrbovy a Rosického plány se ale v mnohém rozcházejí.

A vypadá to, že se názorově nesejdou ani v následujících týdnech nebo dokonce sezonách. Pokud ale chtějí konkurovat Slavii, bude nutné v týmu udělat změny.

V Edenu totiž o hráčích, kteří budou nastupovat za tým, rozhoduje sám trenér Jindřich Trpišovský, a nikoli vedení Slavie. A právě Trpišovský chce zůstat věrný strategii, která funguje.

Trpišovský dává přednost i neznámým jménům

Mezi slávistické hráče, kteří se dokázali vypracovat a jsou v týmu platnými, patří Provod, Zima nebo Holeš. Dnes si je každý spojí právě se sešívanými, ale ještě před rokem nebo dvěma o nich nikdo nevěděl.

Lukáš Juliš, který nastupuje za Spartu, po prohraném zápase řekl: „Musíme si přiznat, že jsou teď slávisté dál než my. Chceme je presovat, a oni z nás dělají blbce.“

Prohry litoval také David Lafata, který pro Blesk uvedl: „Bylo mi z toho smutno. Slavia je lepší, uhrála si to v klidu a zase odjela.“

Slavia nyní jedná o příchodu gambijského fotbalisty Sheriffa Sinvana, který nyní nastupuje za klub Molde.

Autor: Raina Tomanová



Související články