Slavia si v MOL Cupu poradila s Karlovými Vary, ve čtvrtfinále uvidíme i Liberec a Teplice

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
stanislav tecl
Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slavie si poradili v osmifinále domácího poháru s třetiligovými Karlovými Vary. Díky čtyřem gólům Stanislava Tecla nakonec zvítězili poměrem 10:3. Slavia vstřelila deset branek poprvé od léta 1993.

Do čtvrtfinále poháru postoupil i loňský finalista Liberec, který skóroval až v 89. minutě. Proti Českým Budějovicím rozhodl gól Jakuba Peška. Teplice porazily Brno dvěma brankami, které vstřelili Vukadin Vukadinovič a Ladislav Kodada ve druhém poločase.

Tecl zkompletoval hattrick již v prvním poločase

Teclovi se v zápase dařilo nejvíce a blýsknul se čtyřmi brankami. Hattrick stihl zaznamenat již v prvním poločase, a nejen jeho zásluhou se Slavia dočkala vysoké výhry. Deset a více branek vstřelil tým naposledy v zápase proti Kompresorům Praha v létě roku 1993.

V utkání Liberce s Budějovicemi došlo mezi poločasy ke střídání brankářů, Vorlovi prošlápl Nečas koleno a zápas pro něj předčasně skončil.

Trenér Budějovic David Horejš si myslí, že to byl zákrok na červenou kartu, Nečas nakonec dostal pouze žlutou. Zranění může být vážnější, než se zdá.

Liberec se prosadil až ke konci zápasu a do čtvrtfinále postoupil posedmé za sebou. V Teplicích trávník připomínal spíše oraniště. Na těžkém terénu byli úspěšnější domácí hráči.

První polovina zápasu skončila bez branek, v té druhé se nakonec prosadil v 59. minutě Vukadinovič, v 71. minutě se ocitnul sám před brankářem Kodad, a připsal si tak první branku v teplickém A-týmu.

Další část soutěže se odehraje na začátku dubna

Po dvou letech se tepličtí dostali do čtvrtfinále poháru a účast mezi osmičkou nejlepších si zajistila také Plzeň po výhře 3:1 nad Hradcem Králové.

Dva zápasy osmifinále se ještě odehrají příští týden, utká se Mladá Boleslav proti Slovácku a na hřišti Vlašimi se představí Jablonec.

Čtvrtfinálové zápasy se odehrají na začátku dubna. Díky tomu, že ještě není zkompletovaná osmička nejlepších, svého soupeře neznají hráči Teplic ani Sparty. Sigma Olomouc se doma postaví proti Slavii, Viktoria Plzeň přivítá na svém hřišti Slovan Liberec.

Autor: Raina Tomanová



Související články