Slavia v Berlíně bez fanoušků? Kvůli pandemii se ještě neví, jak bude zápas Konferenční ligy vypadat

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
slavia praha fotbal
Zdroj: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

V posledních dnech se neřeší opět nic jiného než koronavirus. Změny opatření se týkají také sportovních a kulturních akcí, na nichž vlády omezují počty fanoušků.

Pražská Slavia má v posledním zápase skupinové fáze Konferenční ligy nastoupit v Berlíně proti tamějšímu Unionu. Zápas se měl původně odehrát na Olympijském stadionu, kde hraje svá domácí utkání Hertha Berlín.

Zatím ale existují dvě varianty, jak utkání mezi Slavií a Unionem proběhne. Zápas se totiž buď může odehrát úplně bez diváků, nebo bude jejich počet velmi omezen. A nakonec to vypadá, že utkání bude odehráno v kultovním stánku Unionu jménem An der Alten Försterei.

Nastanou tvrdší opatření ohledně koronaviru?

V Německu se rýsuje opatření, že fotbal a vůbec sportovní akce budou bez diváků. Týkat se to bude také evropských pohárů, kam patří i duel Konferenční ligy. „Myšlenka návratu na Alte Försterei tady je. Ale musíme o tom ještě mluvit s UEFA a samozřejmě zjistit, jestli je takové přestěhování uprostřed rozehrané soutěže podle pravidel možné,“ řekl mluvčí klubu Christian Arbeit, jejž dle deníku Sport citovala agentura DPA.

Union Berlín nemůže velké zápasy odehrát na svém stadionu, protože má malou kapacitu míst na sezení. Těch je pouze 3 500 tisíce, přitom na stadion se vejde až 20 000 diváků. Pokud se ale zvýší počet nakažených koronavirem, může se utkání proti Slavii konat bez diváků.

Nemuselo by tak vadit, že na stadionu není tolik míst, pokud by se musel zápas odehrát bez věrných fanoušků. V Berlíně se Slavia utká o postup do další fáze soutěže, která už bude vyřazovací.

Slavia bez svých fanoušků?

Trenér Jindřich Trpišovský je se svým týmem na druhém místě v tabulce skupiny E. Po pěti kolech má na Union Berlín náskok pouze jednoho bodu, k postupu ze skupiny tam bude pražskému klubu stačit pouze remíza.

Stadion An der Alten Försterei je v Německu velmi oblíbeným stadionem, který je tu brán jako kultovní stánek. Při mistrovství světa zde klub dokonce nechal fanoušky Německa sledovat zápasy na velkých obrazovkách přímo ze zelené plochy.

Na to, že Slavia možná bude hrát bez svých fanoušků, upozornila stránka Přátelé Slavie, kde se sdružují fanoušci klubu. Prozatím není jasné, jestli se mohou k našim sousedům vydat, nebo budou muset zůstat doma a sledovat utkání v televizi.

Zdroj: sport.cz, Facebook

Autor: Raina Tomanová



Související články