Slavia veze z Londýna senzační výsledek. Stále má šanci na postup do semifinále Evropské ligy

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
slavia arsenal
Zdroj: Profimedia

Střelec jediného góly pražského týmu Tomáš Holeš byl po vstřelení branky v euforii, jak sám uvedl. Domácí přitom poslal do vedení v 86. minutě střídající Nicolas Pépé.

Tomáš Holeš vyrovnal po rohovém kopu ve třetí minutě nastavení. Číhal na zadní tyči a zařídil Slavii nejen vyrovnání, ale také naději na postup do semifinále Evropské ligy.

Holeš si bude gól na Arsenalu pamatovat do konce života

„Je to velká euforie a dobrá naděje do odvety,“ řekl po zápase nadšený Holeš. „Tento gól si budu pamatovat do konce života. Neměl jsem na zadní tyč chodit, ale byl to poslední roh. Chtěl jsem ten míč najít. Provod to krásně kopnul, někdo to tečoval. Já jsem do toho skočil a bylo velké štěstí, že to gólman nevytáhl,“ popsal celou gólovou situaci Holeš. Ten zaskakoval na postu stopera.

Ondrej Kolar

Zdroj: Profimedia

Kolář, který nastoupil po třech týdnech po ošklivém faulu, se musel naučit pracovat s novou maskou a helmou. I proto se Slavia držela dál od jeho branky. V prvním poločase hráči Arsenalu na bránu vůbec nevystřelili.

Arsenal měl více ze hry, ale k žádným gólovým přestřelkám nedošlo. Kanonýři drželi míč častěji, měli ho pod kontrolou. Jediná nebezpečná akce slávistů přišla tehdy, kdy Provod pálil nad bránu.

Ve druhém poločase byla Slavia aktivnější

Po změně stran fauloval Zima těsně před vápnem a Koláře po střele Williana zachránila tyč. Bořil se dostal do brejku v 58. minutě, ale jeho pokus vykopl Leno.

Kolářovi pomohlo břevno v dalších minutách hry, kdy se do úniku dostal Lacazette. Ten měl poté ještě jednu šanci, ale v těžké pozici netrefil odkrytou branku.

Trenér Arsenalu vyměnitl dvacet minut před koncem hned tři hráče najednou. „Kanonýři“ se dostali do vedení v 86. minutě. Na přihrávku si naběhl Pépé, poslal míč obloučkem na Koláře a otevřel skóre. Slavia se ale nevzdala a dokázala vstřelit důležitou vyrovnávací branku.

Provod vystřelil, Leno míč vytáhl na tyč, ale po následném rohu se míč dostal k Holešovi a ten vstřelil gól hlavou.

Naděje na účast v semifinále soutěže je po remíze na hřišti Arsenalu vysoká a pražský klub ji rozhodně bude chtít ve čtvrtek využít.

Autor: Raina Tomanová



Související články