Slavia zdolala pražského rivala. Porazila Spartu 2:0 a pomýšlí na ligový titul

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Slavia Sparta
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

V 26. ligovém kole dokázala Slavia porazit Spartu 2:0 a přiblížila se k obhajobě titulu. Skóre otevřel v závěru prvního poločasu Tomáš Holeš a další branku přidal v 81. minutě Stanislav Tecl.

Slávisté vedou před Spartou v tabulce již o 17 bodů, sparťanští ale mají k dobru dvě utkání. Slavia si drží sérii 13 neprohraných derby po sobě. Svěřenci Jindřicha Trpišovského drží neporazitelnost v ligové sezoně a také vylepšili rekord v počtu zápasů nejvyšší soutěže bez prohry – tuto sérii drží již po 38 utkání.

Slavia se naladila na duel proti Arsenalu

Po venkovní remíze 1:1 s londýnským Arsenalem a výhře nad Spartou se sešívaní před dalším zápasem vítězně naladili. Naopak Sparta nebodovala poprvé od doby, co nastoupil jako trenér Pavel Vrba. Pod ním zatím odehrála devět utkání.

Oběma týmům ale chybělo několik důležitých hráčů. Sparťané postrádají Juliše a Kozáka, jejich rivalové nemohli nasadit Kúdelu ani Deliho. Po utkání s Arsenalem navíc na marodku přibyl Olayinka se Simou.

Derby Slavia Sparta

Derby Slavia Sparta

Právě Abdallah Sima v předchozím derby na Letné vstřelil dvě branky a jeho tým nakonec zvítězil 3:0. Do včerejšího zápasu ho ale nepustily zdravotní potíže.

Sparta byla sice aktivnější, ale neproměnila šance

Brankář Kolář vychytal sparťanského Hložka už v šesté minutě. Stejný útočník se neprosadil ani podruhé v 10. minutě, kdy tečoval vedle Plavšičův centr.

Ve druhém poločase se Kolář postavil také Dočkalovi nebo Hanckovi, který se dostal před jeho branku o chvíli později, ale ani tomu se nepovedlo otevřít skóre.

Celý první poločas Slavia prakticky neohrozila branku letenských, ale i tak měla náskok. Ve 45. minutě překonal technickou střelou Niţu Holeš. Stejný hráč skóroval i ve čtvrtek proti Arsenalu, když vstřelil vyrovnávací gól v samotném závěru utkání.

Do druhé poloviny vstoupila aktivněji Slavia. Po hodině hry se její hráči dostali do přečíslení, Kuchta ale situaci nevyužil. V 67. minutě poslal nebezpečnou střelu Lingr a Niţă míč vyrazil na roh.

Po změně stran se už Sparta nedostala před domácího brankáře a navíc v 81. minutě inkasovala druhou branku. Střídající Tecl se trefil pod břevno a byla to jeho první střela v lize od srpnového úvodního kola. Tehdy se blýskl hattrickem v Českých Budějovicích, které Slavia přehrála 6:0.

Autor: Raina Tomanová



Související články