Trpišovský pochválil po zápase s Arsenalem gólmana Koláře. „Ondra je pro mě jeden z hrdinů,“ řekl

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Jindrich Trpisovsky
Zdroj: Profimedia

Ještě před pár dny ležel v posteli a nebylo jasné, jestli vůbec odletí se svým klubem do Londýna na zápas proti Arsenalu. Ve čtvrtek ale odehrál čtvrtfinálový zápas a pouhé tři týdny po úrazu velmi pomohl svému týmu k remíze 1:1.

Slávistický brankáře Ondřej Kolář se postavil do branky poprvé od zlomeniny čelní kosti. Při utkání měl nasazenou polstrovanou helmu i kevlarovou masku.

Pro trenéra Trpišovského je Kolář hrdinou

Jsou to jen tři týdny od brutálního faulu, po kterém má zlomenou čelní kost. Brankář Slavie po zápase řekl: „Trochu jsem z toho měl obavy, nevěděl jsem, jaké to bude chytat v téhle helmě a masce.“

V pomůckami, které měl při utkání na hlavě, se sžíval pouze pár tréninků, v zápase si je otestoval až nyní a zjistil také pár zajímavostí.

„Člověk se hodně potí a pot mu teče do očí. Některá místa vlevo nebo vpravo vůbec nevidím, před sebou vidím všechno dobře, ale do stran je to horší,“ svěřil se slávistický gólman.

Kolář předvedl jisté zákroky

Na výkonu Ondřeje Koláře ale nebyla znát žádná omezení. Skokem pod břevno zlikvidoval hlavičku soupeře Roba Holdinga, přidal i další jisté zákroky.

Má dobrou rozehrávku nohou, kterou také předvedl. Svým přístupem a touhou nastoupit povzbudil všechny své spoluhráče. Pro trenéra Jindřicha Trpišovského se stal hrdinou.

arsenal slavia

Zdroj: Profimedia

„Ondra je pro mě jeden z hrdinů. Pro mužstvo to byl impuls, když viděli jeho odhodlání jít do toho bez tréninku, a potom, co se mu přihodilo za zranění, to byla velká morální vzpruha,“ nemohl si Koláře vynachválit.

Kdo měl možnost vidět Koláře před 14 dny osobně, nikdy by neřekl, že se může jít proběhnout, natož aby chytal tak důležitý zápas, jak dodal trenér sešívaných.

I díky jeho výkonu drží Slavia šanci na postup do semifinále Evropské ligy. Kolář věří, že doma uhrají podobný výsledek poté, co si odvážejí cennou remízu.

Autor: Raina Tomanová



Související články