Smrt obránce Trončinského: Jaké vzkazy mu posílají kluby i samotní hráči tam nahoru?

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
marek troncinsky
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Smrt hokejisty Marka Trončinského, který zemřel v sobotu ze zatím neznámých příčin v pouhých 32 letech, přinesla několik dojemných vzkazů nejen od hráčů, ale také od klubů, ve kterých působil.

Ještě na začátku sezony 2019/2020 působil Trončinský v domácí nejvyšší lize. Po pěti utkáních, kdy nastupoval za Litvínov, se rozhodl změnit působiště a odešel do Velké Británie, kde hrál za Sheffield.

V české extralize vystřídal několik klubů

V uplynulé sezoně zastupoval barvy Gyergyói HK, který hrál rumunskou i maďarskou soutěž. V České republice si Trončinský zahrál za několik klubů.

Kromě Litvínova zastupoval také Kladno, Liberec, Třinec, Mladou Boleslav nebo Pardubice. Jeho smrt zasáhla nejen jeho rodinu, ale také jeho bývalé spoluhráče. Vzkaz mu poslal dokonce národní tým, který je nyní v Lotyšsku na mistrovství světa.

Jeho kamarád Petr Vampola na svém instagramu připsal k fotografii se svíčkami: „Smutné a šokující. Odpočívej v pokoji, Trončo.“ Česká reprezentace také sdílela smutnou zprávu se slovy: „Za celý Český hokej vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a přátelům.“

Útočník Filip Zadina si tento vzkaz dokonce vložil do příběhu. Trončinského kamarádi a bývalí spoluhráči vyjadřovali soustrast skrze veškeré sociální sítě. V šoku byli také angličtí fanoušci, v jejichž klubu naposledy Trončinský působil. „Čest tvé památce,“ vyjádřili se také hráči v Kladně.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petr Vampola (@petrvampola)

Právě v Kladně Trončinský začínal svou hokejovou kariéru mezi profesionály a za jeho barvy odehrál pět sezon. V extralize naposledy působil v Pardubicích a Litvínově, oba kluby také sdílely smutné příspěvky o jeho smrti a vyjadřovaly hodně sil rodině a přátelům.

Měl skvěle našlápnutou kariéru, herně měl na to hrát v NHL

Pro Trončinského byl hokej o zábavě a emocích. Stejně zábavný byl také mimo led, užíval si života, co to šlo. Trenér anglického Sheffieldu Aaron Fox, kde Trončinský naposledy působil, uvedl: „Je to strašně smutný den, hokejový svět přišel o velmi dobrého chlapa, ať odpočívá v pokoji.“

Podle iSport.cz měl v Anglii hokejový obránce podepsanou smlouvu na novou sezonu. Do té už ale nenastoupí. „Byl jsem tou zprávou úplně zdrcen, když jsem se to v noci na neděli dozvěděl. Moje myšlenky a modlitby teď míří k jeho rodině a kamarádům,“ dodal smutný Fox.

Podle některých zdrojů je jeho smrt náhoda, podle webu CNN Prima News by mohly hrát hlavní roli drogy. K jeho smrti se vyjádřil také bývalý trenér české reprezentace Alois Hadamczik: „Je to strašná zpráva, šok. Nevím, co se stalo, ale je mi hrozně líto jeho rodiny.“

„Byl to tvořivý hráč s výbornou střelou. Bohužel někteří hráči svůj talent prodrbou. Kdyby Marek udržel životosprávu, co se týká například jídelního lístku a měl lepší kondici? Byl by stabilním členem nároďáku i teď. Hokejovou hlavu nekoupíš, Marek byl strašně chytrý hráč, jen v sobě neměl tu potřebnou morálku,“ řekl o něm Hadamczik, pod kterým Trončinský v nároďáku nastoupil.

Autor: Raina Tomanová



Související články