„Smrt Spartě,“ řvali fanoušci na gólmana Sašu Saláka. Synové se o něj báli, jeden se rozplakal

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
alexander salak
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Manželka úspěšného brankáře hokejové Sparty Alexandra Saláka Michaela byla v šoku z chování fanoušků, kteří se na hokejovém zápase v rámci přípravy pustili do týmu, v němž její manžel působí.

Českobudějovičtí fanoušci, jejichž tým právě se Spartou hrál přípravný duel, se totiž pustili do hráčů soupeře. A všechno slyšeli i jejich malí synové Sebastian a Frederick, kteří byli z chování diváků na stadionu v šoku. Na hokej je vzal jejich dědeček Jirka, který chtěl s vnuky strávit příjemný večer.

Kluci se svěřili, že tohle už zažít nechtějí, prozradila maminka Míša

Z ciziny nejsou Salákovi zvyklí na takové chování, které zažili kluci právě na českém zimním stadionu. „Mně teda stačilo, když jsem poslouchala přímý přenos a zaslechla, jak kotel křičí: Smrt Spartě,“ svěřila se po několika dnech se svými pocity ze zápasu Michaela.

„Večer se pak jak oni (synové), tak Saša vrátili domů s tím, že tohle nezažili a už snad ani zažít nechtějí,“ napsala na svůj Instagram Míša. „Séba se tam rozbrečel a řekl, že už nikdy nechce jít na hokej. Bál se, že tátovi chce někdo ublížit,“ netají svoje rozhořčení Saláková.

Saša přitom v Českých Budějovicích vyrůstal. „Poslouchala jsem ještě dál a byla to fakt velká žumpa. V životě jsem nezažila, že by se hokejoví fanoušci chovali jako úplní vypatlanci. Za celých čtrnáct let v zahraničí jsem nikdy nezažila, že by na Sašu někdo něco pokřikoval. Chodila jsem skoro na všechny zápasy,“ použila ostrá slova Michaela.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Misa Salak ✨ (@misasalak)

Při návratu do České republiky se právě takových situací maminka dvou kluků obávala. „Byla to jedna věc, co mě odrazovala se vracet do českého hokeje. Brát děti do tohohle, to ani náhodou,“ řekla Saláková pro iSport.cz.

Hlasité sprosté projevy jsou u českých fanoušků standardem

To ještě nebyla na zápasech například Plzně, kde jsou fanoušci velmi hlasití a sprostými slovy rozhodně nešetří. Nutno dodat, že lidé fandí v českých ligách stejným způsobem téměř všude, je jedno, jestli se jedná o extraligový tým, nebo o klub z nižší soutěže.

„Jsem zvědavá, jak to bude během sezony. Věřím, že v Praze se dá chodit na hokej i s dětmi, do dalších míst se ale nepohrneme. Do Budějovic už vůbec. Upřímně, takhle to tam chodí pořád? Nebo jen když přijede tým z Prahy,“ sama sebe se ptá Michaela.

„Nějaký pocit méněcennosti? Nevím. Po tom zápase mě to strašně nas*alo, dlouho jsme to se Sašou probírali, protože hlavně on mi potvrdil, že z toho, co viděl, byl v šoku,“ svěřila se se svými pocity Saláková, která tak na český hokej asi nadobro zanevře.

Zdroj: Instagram

Autor: Raina Tomanová



Související články