Souboj komentátorů českého fotbalu: Csaplár poslal drsný vzkaz Švancarovi

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
josef csaplar
Zdroj: Luděk Ovesný / MAFRA / Profimedia

Po odehraném utkání Karviná-Slavia na sebe upozornil fotbalový trenér a také komentátor českého fotbalu Josef Csaplár. Ten se obul do experta Petra Švancary.

Expert pro televizi O2 TV Petr Švancara vyjádřil opačný názor na utkání Karviná-Slavia, a tak mu Csaplár poslal celkem peprný vzkaz, který obsahuje mimo jiné i názor na český a evropský fotbal. Mezi ligami jsou podle něj propastné rozdíly.

Měl jsem tě rád jako hráče, ale teď bys dostal žlutou v patnácté minutě, tvrdí o Švancarovi expert Csaplár

Josef Csaplár se s tím rozhodně nepáral a svému bývalému svěřenci a kolegovi z komentátorské židle poslal vzkaz: „Rád bych při této příležitosti poslal vzkaz mému bývalému svěřenci Petru Švancarovi. V televizním studiu hodnotit utkání v Karviné jako výborné. Ano, padlo šest gólů, což je super,“ začíná jeho povídání.

„Jenže já mu musím říct: Petře, měl jsem tě rád jako hráče, uměl jsi hrát fotbal. V Karviné bys měl v patnácté minutě žlutou kartu, do půle běhal za rozhodčím, že tohle není box ani wrestling, ale fotbal. O přestávce by sis vzal diazepam a zkraje druhé půle bych tě vystřídal pro nebezpečí druhé žluté karty,“ dokončil fotbalový trenér. Ten má o českém fotbalu jasno.

Zápas Karviná-Slavia přinesl nejen zajímavý výsledek, ale podle trenéra bylo vidět i spoustu rozdílů mezi českou ligou a evropskými zápasy. Sice v utkání padlo šest branek, ale góly neznamenají, že zápas byl kvalitní.

Csaplár hodnotil poslední šest odehraných kol v nejvyšší české lize, ale pokud někdo chce změnit český fotbal, podle jeho slov by měl začít u sebe. Sám ho vidí takový, jaký by mohl být, ne jak vypadá aktuálně.

Z evropského pohledu by se nedohrál žádný zápas

Jeho vyjádření přinesl sport.cz, a nebudou to příjemné věty asi pro žádného hráče nebo trenéra, který v české lize působí. „Proboha, kdy už pochopíme, že fotbal, který vyhrává tituly, evropské poháry, na který chodí plné stadiony, se hraje? A nikoli skluzuje?“ okomentoval poslední odehrané kolo právě mezi Karvinou a Slavií.

Když se na zápas podíval z českého pohledu, tak se v něm bojovalo. Bohužel z toho evropského by se podle Csaplára zápas vůbec nedohrál.

„Nemohlo by se dohrát ani jedno utkání, protože v sedmdesáté minutě by bylo deset vyloučených hráčů. Porovnávám to potom s utkáními Barcelony s Getafe, Benfiky s Tondelou, Bayernu s Hertou, souboje silných s outsidery… Tam se prostě fotbal hrál. Jasně, v zahraničí také jsou ostré zákroky, ale není jich sto za zápas,“ vyjádřil se na konto zápasu, jeho názor byl ale odlišný od Švancary.

Karviná podle slov Csaplára proti Slavii nezalezla, ale poznamenal, že kdyby se takhle hrálo jinde, zápas by se nedohrál, protože by zůstalo málo hráčů na hřišti. Při fotbalových zápasech musí hráči myslet „evropsky“ a řešit každý jen sám sebe.

Nejde přitom jen o samotné hráče, ale také ostatní, kteří se kolem fotbalu pohybují. Podle experta pak není divu, že nemáte trenérského zástupce na evropských postech.

Zdroj: Sport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články