Sparťanští fanoušci se pustili do vlastních hráčů: Hnus, jste důchoďák! Dalšími drsnými slovy nešetřili ani kapitána

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
sparta rapid
Zdroj: Dominik Bakes / CNC / Profimedia

Absolutní tragédie, hnus, bez nápadu. Tak a ještě hůře hodnotí sparťanští fanoušci na sociální síti Facebook výkon svého oblíbeného fotbalového týdnu po utkání s Rapidem Vídeň. Sparta mu na jeho hřišti podlehla 1:2, a start do pohárů jí tak rozhodně nevyšel podle představ.

Ačkoliv Sparťané nevkročili do zápasu špatně, postupně začali ztrácet a rozhodně nebyli tím aktivnějším celkem na trávníku.

Hosté sice do zápasu 2. předkola Ligy mistrů vstoupili gólem Krejčího ve třetí minutě, domácí se však z branky rychle oklepali a vytvořili si tlak.

Sparťany navíc potrestaly vlastní chyby.  Zápas skončil 1:2, za Rapid se trefil v druhém poločase dvakrát Knasmüllner.

Fanoušci si na nich smlsli

A kritické reakce z vlastních řad na sebe nenechaly dlouho čekat. „Vedení jsme ve Vídni neudrželi, odjíždíme s porážkou 1:2. Za týden musíme vyhrát!“ stojí v pozápasovém příspěvku na oficiálním facebooku AC Sparta Praha.

Právě komentáře pod ním slouží fanouškům jako prostor pro zhodnocení výkonu hráčů. A není to zrovna hezké čtení.

„Dočkal a Vindheim absolutní tragédie. Střídání pozdě a za to válení po hřišti a spoustu prodlev nastavit 3 minuty…“ píše jeden ze sledujících.

„Za mě jsme se od konce minulé sezóny nikam neposunuli. Tragická, pomalá záloha, bez nápadu. Jestli spolu budou hrát v základu pomalí hráči jako Pavelka, Dočkal a Laco, tak se opravdu nikam neposuneme,“ napsal kriticky další.

Mohli jsme dát víc gólů, mrzí Vrbu

Komentář jedné fanynky, pod který se podepisují další lidé, směřuje kritiku i na trenéra Pavla Vrbu. „Jak chce hrát Vrba nátlakový fotbal s nejpomalejší zálohou v Evropě. Dočkal, Pavelka, Krejčí st. byli rádi, že druhý poločas vůbec chodili… chudák Hložek sám v útoku,“ vyjádřila se.

Vrba si však v rozhovoru na sparťanském webu stojí za tím, že jeho svěřenci si situace vytvořili: „To je dobře a jsem rád, že to tak bylo. Na druhou stranu nejsem spokojený s tím, že jsme v těch situacích nebyli produktivní. Určitě jsme měli situace, kdy jsme mohli gólů dát víc,“ dušoval se.

Objevily se i názory, že Sparta může být s výsledkem 2:1 vzhledem ke svému výkonu na hřišti spokojená. „Na ten hnus na hřišti ještě dobrý výsledek. Opět se ukázalo, že optimismus nebyl na místě, snad do druhého zápasu nastoupí hráči a ne důchoďák,“ poznamenal jeden fanoušek.

Aktuální situace je taková, že Sparta musí v odvetě na Letné, která se bude konat příští středu, vyhrát. UEFA před sezonou rozhodla, že v případě rovnosti skóre z obou zápasů už nerozhoduje vyšší počet branek vstřelených na soupeřově hřišti. V takovém případě se prodlužuje.

Pokud se to Spartě příští týden podaří a postoupí, může se těšit aspoň z účasti v základní skupině Evropské ligy, kterou by měla v tomto případě jistou. Vrbovi svěřenci by ale určitě chtěli mířit výš a v dalším předkole porazit Monako.

Zdroj: Facebook, Sparta.cz

Autor: Marek Slanina



Související články