Zuzana Hejnová nad neúčastí na olympiádě nemusí smutnit. Podporu našla v novém fešákovi

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
zuzana hejnova
Zdroj: Profimedia

Letošních olympijských her se nemůže Zuzana Hejnová zúčastnit kvůli zranění Achillovy paty a zad. Pro českou sportovkyni se jedná o tragédii, protože olympiáda je pro každého vrcholem kariéry. Smutek z neúčasti jí ale pomáhá léčit její nový přítel, kterého několik měsíců tajila a neukazovala ani na sociálních sítích, kde je Hejnová aktivní. Píše o tom iSport.cz

Naposledy Hejnová závodila v loňském roce na Zlaté tretře, od té doby překážky nepřeskakovala. A na sociálních sítích přestala ukazovat také dnes již bývalého přítele Marka Růžičku.

O svém soukromí mnoho neprozrazovala

Před několika týdny otočila a na instagramu se začala chlubit svým novým přítelem, Markem Zúberem. S ním je ve vztahu už půl roku, na internetu se pochlubila například pugétem růží, který od něj dostala na půlroční výročí vztahu. „V dobrém i zlém. Jsem za tebe vděčná,“ napsala k příspěvku Hejnová.

Marek Zúber je milovníkem Harley-Davidson a vypadá to, že oba dva vedle sebe jen kvetou. Hejnovou tak nemusí tolik trápit, že do Tokia neodjede, i když se samozřejmě těšila. Její zdravotní problémy ale trvaly dlouhou dobu a na olympiádu nechtěla jet, když není v nejlepší formě.

Nemohla kvůli zranění Achillovy paty ani trénovat, do toho se přidaly problémy se zády. Od loňského září vůbec nezávodila. Dvojnásobná mistryně světa na 400 metrů překážek ale chce dál v kariéře pokračovat. Na olympijské hry se přitom kvalifikovala již v roce 2019, kdy splnila limit federace.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Zuzana Hejnová (@zhejnova)

Odhlásila se také z mistrovství republiky, kdy už předeslala, že je možné, že na olympiádu nepojede. Účast nakonec opravdu vzdala. „Kvůli achillovce jsem nemohla v posledních týdnech skoro chodit, natož pořádně trénovat. Neříká se mi to lehko, ale rozhodla jsem se, že nebudu závodit v Tokiu,“ řekla pro iSport.cz překážkářka Hejnová.

Hejnová už Česko prezentovala na OH třikrát

„Už se cítím výrazně líp, ale abyste reprezentovali na olympijských hrách, musíte být v top formě. A v ní nejsem,“ přiznala Hejnová na svém facebooku. „Je mi to líto, strašně jsem se těšila. Ale jsem realista a jen tak na výlet nechci jezdit.“ Bude fandit všem českých sportovcům a bude se soustředit na to, aby se co nejdříve dostala do sportovního tempa.

Jak uvedla, kariéru rozhodně ukončovat nebude, stále chce závodit. Poděkovala všem, kteří za ní stojí a podporují ji, protože je to teď pro ni velmi důležité. Hejnová si tak mohla připsat čtvrtou olympijskou účast, ale bohužel zůstane jen u třech. Nejlépe se umístila na třetím místě v roce 2012 v Londýně, před pěti lety skončila v Riu de Janeiro čtvrtá.

Běh na 400 metrů s překážkami má od letošního roku novou rekordmanku. Stala se jí Američanka Sydney McLaughlinová, která závod zaběhla za 51,90 vteřiny. Na Diamantové lize zase atakovala Nizozemka Femke Bolová evropský rekord, ale zaostala o tři setiny. Český rekord v této disciplíně drží již osm let právě Zuzana Hejnová, která 400 m překážek zaběhla za 52,83 vteřiny.

Zdroj: iSport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články