Krejčíková se sešla s rozhodčím, který ji málem připravil o grandslam. Překvapivě to nebylo vražedné setkání

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
barbora krejcikova
Zdroj: Profimedia

Barbora Krejčíková je úspěšnou českou tenistkou, která získala titul na prestižním French Open. Nechybělo ale málo a do finálového duelu by se vůbec nedostala. V semifinále se Krejčíkové přihodila zvláštní věc, kterou nedokázal pochopit žádný z diváků, dokonce ani samotná soupeřka české tenistky. Aut při mečbolu byl jasný každému, kdo byl zrovna na kurtu. Jinak to ale bylo u sudího Pierra Bacchiho, který míček uznal jako dobrý.

Krejčíková se s jeho verdiktem musela smířit, ale rozhodně na ní nebylo vidět, že by tím nějak trpěla. A klidně si s rozhodčím přiťukla na akci, na které se společně sešli.

Šlo o zahajovací večírek pražského turnaje WTA Livesport Prague Open. A vypadalo to, že si skutečně mají co říct. Večírek se konal v restauraci Soho na podolském nábřeží.

S rozhodčím si nakonec přiťukla na jeho narozeniny

K situaci na kurtu v semifinále se vyjádřil také Andy Murray, který nevěřil, že rozhodčí aut neviděl: „To byla absolutně brutální chyba umpiru.“

Krejčíková v zápase stála proti Řekyni Sakkariové. Bacchi ale nesmyslně označil její aut za dobrý míč, což nechápala ani Chris Evertová.

„Cítila jsem se v tu chvíli hrozně za Krejčíkovou,“ podotkla Evertová, která byla na vrcholu tenisové kariéry v 70. letech.

Televizní grafika byla neúprosná – míček skončil 1,9 centimetru za základní čárou. Co se tedy honilo hlavou sudímu, který situace posoudil špatně, ví asi jen on sám.

Tenistka se nenechala rozhodit, finále si zajistila hned dalším míčkem

Letošní šampionka French Open si ale nenechala nesprávným verdiktem zkazit celý zápas a finále si vybojovala hned dalším mečbolem.

„Nemohla jsem tomu věřit, nechci proti němu ale nic říkat. Když rozhodl takhle, věděla jsem, že s tím nic nenadělám,“ vyprávěla po zápase důvod, proč jednala tak klidně.

Krejčíkové se nakonec povedlo celý turnaj vyhrát a odvézt si domů skvělou trofej. A i díky tomu na staré křivdy zapomněla a v Praze si s Bacchim přiťukla.

A to s koktejlem, který barvou připomínal betonový povrch ve Stromovce. Právě tam se aktuálně turnaj odehrává. Sudímu také poblahopřála k narozeninám a o nevydařeném posouzení už nepadlo ani slovo.

Krejčíkové se první kolo na pražském turnaji povedlo. Zdolala Bulharku Isabellu Šinikovovou 6:2 a 6:3 a může se těšit na další zápas, ve kterém se postaví proti Bonaventureové z Belgie. Kromě ní se do dalších kol probojovaly také Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.

Turnaj ale předčasně skončil pro nasazenou jedničku Petru Kvitovou, která v prvním kolem nestačila na 226. hráčku světa Slovenku Rebeccu Šramkovou.

Dál nepostoupila ani Markéta Vondroušová, jež musela kvůli zranění odstoupit. Naopak jedinému mužskému zástupci Jiřímu Veselému se dařilo a do dalších bojů se probojoval.

Zdroj: iSport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články