Syn Michaela Schumachera má jeden velký sportovní sen. Otec by byl na něj hrdý

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
michael schumacher
Zdroj: David Acosta Allely / Shutterstock.com

Tady se geny rozhodně nezapřou. Chtělo by se říct při pohledu na mladého závodníka Micka Schumachera, jehož otec Michael Schumacher je několikanásobným vítězem prestižní formule 1. Mick pokračuje v jeho stopách, na svůj velký úspěch ale zatím čeká.

Syn sedminásobného mistra světa formule 1 je ikonou celý svůj život, což ostatně ukazuje i aktuální dokument na Netflixu. Film o Michaelu Schumacherovi mapuje nejen jeho bohatou kariéru, ale i osobní povahu a rodinné vztahy. Vystupuje v něm třeba i závodníkova manželka Corrina nebo syn Mick.

Bude jednou i on jezdit za Ferrari?

Právě na něj svět nyní pohlíží jako na pokračovatele tradice. Není se ani čemu divit, dvaadvacetiletý chlapec se totiž rozhodl jít v otcových šlépějích a stát se automobilovým závodníkem. Navíc se mu to i docela daří, v roce 2020 s ním smlouvu na rok 2021 podepsala stáj Haas.

Mick by ale jednou mohl jezdit i za legendární Ferrari. „S Ferrari má Mick dlouhodobý vztah, proto budeme i nadále sledovat jeho rozvoj jak po jezdecké, tak po lidské stránce,“ řekl Mattia Binotto, šéf stáje, za kterou vybojoval Mickův otec pět titulů.

mick schumacher

Zdroj: cristiano barni / Shutterstock.com

Nicméně zatím se Mickovi v soutěži moc nedaří. Dvakrát dojel v aktuální sezóně na šestnáctém místě a nevypadá to, že by se měl výsledkově zlepšit. Ale všechno chce čas.

Pro jeho zdraví by dal všechno na světě

Mickovi nepomáhá ani situace, které musí od roku 2013 čelit. V té době měl jeho otec ve francouzských Alpách vážnou nehodu hlavy a dlouho byl v kómatu. Jeho rodina o něm nepodává prakticky žádné informace, soukromí bedlivě střeží, stejně tak jako on střežil svou rodinu v době svého závodění.

Mickovi bylo v tu dobu čtrnáct let a je jasné, že byl dal všechno na světě, aby mu jeho slavný otec mohl předávat rady. Šampion se totiž nachází ve vegetativní stavu, což znamená, že je upoután na lůžko, ale není schopen komunikace ani pohybu.

Skvěle by si rozuměli

Pro Micka je nesmírně těžké, že si s otcem nemůže normálně popovídat. „Měli bychom toho tolik, o čem bychom si mohli povídat. Často na něj myslím, bylo by to krásné,“ nechal se slyšet v dokumentu, který ale probírá hlavně závodníkovy úspěchy, než jeho současný zdravotní stav.

Mick přiznal, že mu chybí podpora, chvála nebo jen obyčejné poplácání po ramenou. „Myslím, že bychom si táta a já velmi rozuměli. Možná více než kdy předtím. Jednoduše proto, že mluvíme stejným jazykem – jazykem sportu,“ dodal snad jednou budoucí úspěšný jezdec.

Má pro co žít. Jeho otec je stále tady, i když je jiný, jak v dokumentu řekla Corrina Schumacher. A Mick má hnací motor. Být úspěšný jako jeho otec a „vyzávodit“ pro něj to nejvíc, co může.

Zdroj: Netflix, Motorsport.com

Autor: Barbora Turková



Související články