Tiger Woods zveřejnil první snímek od své autonehody

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
tiger woods
Zdroj: Shutterstock

Slavný golfista zveřejnil na svém instagramovém profilu fotografii, na které se usmívá a prochází se na golfovém hřišti. Na snímku je zachycen poprvé od doby, co byl vážně zraněn.

Woods měl v únoru dopravní nehodu, při které byl velmi vážně zraněn. Patnáctinásobný vítěz podstoupil operaci otevřených zlomenin pravé nohy a dalších zlomenin hlavně nohou a kotníku.

Incident se stal 23. února, v autě seděl připoutaný, ale jel vysokou rychlostí

Podle šerifa z okresu Las Angeles jel Woods vysokou rychlostí, která dvakrát překračovala povolenou. Hasiči ho museli z vraku auta vyprostit.

V automobilu jel naštěstí sám, byl připoutaný a následné testy prokázaly, že před jízdou nepil alkohol. Při nehodě se automobil několikrát převrátil.

Šerif se k nehodě vyjádřil pro BBC Sports: „Primárním příčinným faktorem této dopravní kolize byla jízda nebezpečnou rychlostí pro podmínky vozovky a neschopnost včas jednat.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tiger Woods (@tigerwoods)

Woodsovo auto se dostalo do protisměru, než se zastavilo o několik metrů dále. Několikrát narazilo do stromu. Odhadovaná rychlost, kterou vůz jel, než narazil do stromu, byla 120 kilometrů za hodinu.

Kapitán policie uvedl, že podle „černé skříňky“, která byla nalezena v autě, Woods vůbec při incidentu nepoužil brzdový pedál. Naopak sešlápnul plyn, což by mohlo znamenat, že si pedály spletl.

Woods v prohlášení poděkoval všem, kteří ho zachraňovali

„Budu se i nadále soustředit na své uzdravení a rodinu a všem děkuji za drtivou podporu a povzbuzení, které se mi v této velmi těžké době dostalo,“ napsal Woods.

Woods se stal účastníkem nehody už v roce 2009. Nehoda přispěla k tomu, že se Woods přiznal k nevěře a následně se jeho manželství rozpadlo. Od golfu si dal na chvíli pauzu, ale krátce na to se vrátil.

Na uveřejněné fotografii má golfista na tváři široký úsměv a na hřišti stojí vedle svého psa. Podle Woodse je hezké mít vedle sebe věrného rehabilitačního partnera, nejlepšího přítele člověka.

Autor: Raina Tomanová



Související články