Trenér Gerrard už se proti Spartě nepostaví. Stal se novým koučem anglického klubu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
steven gerrard
Zdroj: Profimedia

Bývalý kapitán Liverpoolu a také anglické reprezentace Steven Gerrard se těšil na střet pražské Sparty s týmem Glasgow Rangers. Dříve, než k utkání dojde, se ale stane novým koučem anglického klubu Aston Villa.

Gerrad již není trenérem skotských Rangers, v posledních dnech se totiž jednalo o jeho přestupu do Aston Villy. Rangers přitom mají na konci listopadu sehrát proti Spartě odvetné utkání v rámci Evropské ligy. Všichni si dobře pamatujeme na skandály a mediální rozepře, které tyto dva týmy i jejich vzájemný střet provázely.

Rasismus se řešil více než samotný fotbal

Rangers po utkání se Slavií nebo Spartou vůbec neřešili výsledky utkání, ale hráči i trenér se zaměřili na údajný rasismus, který měl zápasy provázet. Diplomatická přestřelka tak byla na spadnutí – Gerrard se opřel do českých hráčů a nadávkami nešetřil.

UEFA po posledním zápase Sparty proti Rangers pražský klub za bučení nebo pískání dětí, které se zápasu zúčastnily na stadionu na Letné, nakonec nepotrestala. Gerrard neskrýval zklamání, protože si byl jistý tím, že Sparta nějakou pokutu dostane.

Děti pískaly a bučely především na Glena Kamaru, který byl hlavní postavou údajného rasismu, kterého se měl dopustit slávistický hráč Ondřej Kúdela o několik měsíců dříve. Tisk ale bučení i pískání označil znovu jako rasismus, a trenér Gerrard se tak těšil na odvetu, která se odehraje na Ibroxu.

Novým trenérem Glasgow bude zřejmě Nizozemec

Na konci listopadu už ale bude hájit barvy jiného klubu. Bývalý fotbalista se velmi těšil na odvetné utkání, protože se bude jednat o boj o postup ze skupiny. Aston Villa ale dostala povolení jednat s Gerrardem o přesunu do Birminghamu. K dohodě mezi trenérem a klubem již došlo.

Klub Glasgow Rangers by měl dostat kompenzaci v hodnotě 2,5 milionu liber, což je asi 75 milionů korun. V neděli byl totiž odvolán dosavadní kouč Aston Villy Dean Smith, který nenaplnil klubové očekávání. Tým se držel pouze na hranici sestupových příček, a proto bude Smith nahrazen právě Gerrardem.

Anglický trenér odmítal potvrdit informace, které kolovaly médii. Podle nich měl původně odejít do Newcastlu, kterému se aktuálně velmi daří. Ale kdo se stane novým trenérem Glasgow Rangers? Podle skotského tisku by se jím měl stát Giovanni Christiaan van Bronckhorst, který je nizozemské národnosti.

Zdroj: Skysports.com, Eurosport.fr

Autor: Raina Tomanová



Související články