Trenérka Emma Hayes popsala své pocity po postupu Chelsea do finále Ligy mistryň UEFA

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Emma Hayes
Zdroj: Profimedia

Chelsea zvítězila ve druhém semifinálovém zápase proti Bayernu Mnichov, který porazila 4:1. V prvním duelu vyhrály fotbalistky z Bayernu, v celkovém výsledku ale prohrály 3:5. Trenérka postupujícího celku popsala novinářům své pocity.

Finále Ligy mistryň UEFA se odehraje 16. května. Chelsea se postaví proti Barceloně, která v semifinále v první utkání jen remizovala s PSG 1:1, v odvetě ale zvítězila 2:1 a postoupila.

Hayes si nepřipouští nic jiného než úspěch ve finále

„Samozřejmě chci vyhrát finále, ale uznám i úspěch, kterého jsme dosáhly v historii ženského fotbalu,“ řekla po výhře Chelsea Hayes.

„Dali jsme tomu, co děláme, tisíce hodin. Budu mít hezký večer,“ dodala.

Chelsea otevřela skóre hned v 11. minutě, kdy se trefila Fran Kirby. Několik minut před koncem prvního poločasu přidala gól Ji So-Yun.

„Jsem ochromena emocemi. Nedokážu to popsat. Téměř nemůžu přestat plakat. Jak popisuješ hrdost, kterou cítíš na klub, který reprezentuješ, na lidi, které reprezentuješ? Jsem za všechny velmi šťastná,“ popsala své pocity Hayes pro BBC Sport.

Pro samotnou trenérku to byl nejdelší týden na světě. Musela udělat všechno pro to, aby své emoce měla pod kontrolou a mohla normálně trénovat. Podle svých slov strašně chtěla vyhrát.

Chelsea může zvítězit také v Super League

Hráčky Bayernu Mnichov byly pro Chelsea velké soupeřky. Zároveň si trenérka uvědomovala, že je třeba se zaměřit na postup svého týmu do finále Ligy mistryň.

Největší zápas odehrají hráčky anglické Chelsea ve středu večer, protože chtějí vyhrát také ligu. Oslavy se ale ještě nekonají. Kromě Tottenhamu je čeká ještě zápas proti Readingu.

V ligové tabulce je Chelsea na druhém místě, na první Manchester City jí schází pouze jediný bod, navíc má zápas k dobru. Oba týmy, se kterými se utká, mají pod 30 bodů, takže jsou hráčky Chelsea velkými favoritkami.

Chelsea má již na kontě kontinentální pohár, a pokud zvítězí v Lize mistrů i v lize, může přidat další dva úspěchy. „Hráčky nedostanou žádný den volna,“ dodala Hayes, která chce prodloužit sérii úspěchů svých svěřenkyň.

Autor: Raina Tomanová



Související články