Turnaj UFC 261 byl plný překvapení. Usman vyřadil Masvidala po 6 minutách

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Kamaru Usman
Zdroj: Profimedia

Turnaj UFC 261 přinesl několik momentů překvapení. Rose Namajunasová knockoutovala Čang Wej-lil hned v prvním kole a stala se staronovou šampionkou. Valentina Ševčenková a Kamaru Usman své soupeře porazili ve druhé pětiminutovce. Překvapil především Usman, který Jorgemu Masvidalovi dal KO a téměř mu urazil hlavu skvělým direktem.

Ženská šampionka v muší váze Valentina Ševčenková dominovala v zápase proti Jessice Andradoové. Třiatřicetiletý Usman je známý svou velkou sílou. Vstoupil do zápasu po sérii 17 vítězných zápasů a první kolo vyhrál.

Masvidal dostal KO po 49 neprohraných zápasech

Fanoušci, kteří se přišli na zápas podívat, Usmana svým pískáním rozhodně nepodpořili, favoritem byl totiž Masvidal. Ten ale poznal sílu protivníka a padl v šesté minutě, kdy ho Usman knockoutoval.

Jak uvedla agentura Reuters, Usman bojoval ze všech sil. „Byl jsem chvíli nervózní z toho, co přijde. Nakonec jsem se nad tím povznesl. Přiměl mě jít do dílny a naostřit všechny své nástroje, abych mohl předvést takový výkon,“ řekl Usman ve svém rozhovoru po zápasu. Měl přitom v náručí svou dceru.

Usman také dodal: „Jsem teď nejlepší bojovník planety.“ Namajunasová je první ženou v UFC, která získala titul. Šampionkou se stala již v roce 2017, ale v roce 2019 o titul přišla po zápase dlouhém minutu a 18 vteřin.

Masvidal uznal kvality svého soupeře

„Ukázal mi něco, co v prvním zápase ne. Byl jsem připravený na 25 minut wrestlingu, ale předvedl, jak je silný. Vyhrál zaslouženě,“ řekl po zápase Masvidal.

Usman vyhrál také druhý vzájemný duel a ukázal tak, že se Masvidal dá porazit. Diváci podle Usmana chtěli vidět násilí, tak ho také dostali.

Od Usmana se přitom čekala úplně jiná „hra“. Postupná dominance, která bude dosažena wrestlingem a dokonalou fyzickou silou.

Poražený Masvidal byl po zápase smutný, protože ho knockoutoval soupeř po dlouhých padesáti zápasech. Prohra ho bolela o to víc, že to bylo před jeho lidmi. Mezi diváky seděla právě i jeho dcera.

Autor: Raina Tomanová



Související články