Tvrdá kritika českého hokejového výkonu z úst Milana Antoše. Tohle v televizi ještě nezaznělo

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
milan antos
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Česká republika aktuálně žije hokejem. Ačkoli v přípravě na mistrovství světa se českému týmu nebývale dařilo a média předpovídala českému kádru medaile, realita zatím není tak slavná.

Ostrá kritika českého výkonu

Komentátor České televize Milan Antoš nešetřil ostrými slovy, která vyřkl po konci druhé třetiny ve studiu. Nepřesvědčivý výkon zvedl Antoše ze židle. Tou dobou Češi prohrávali 0:1 s Dánskem. Tedy týmem, pro který by byl postup do čtvrtfinále spíše překvapením.

„Je to hnus. Je to fakt ošklivý. Nedá se na to koukat, nemá to nic. Já furt hledám v tý hře něco, co by mě nadchlo,“ rozohnil se bývalý kapitán Slavie a mistr extraligy.

Dále kritizoval pasivitu hokejového výběru i absenci akcí, které by mohly skončit gólem.

Antoš i přesto nakonec našel slova pochvaly pro hráče Chicago Blackhawks Dominika Kubalíka. „Smekám před Kubalíkem, protože on pomohl získat body proti Bělorusku, teď rozhodl, že je hráčem, který posunul český tým dál.“

Jistý postup reprezentace nám zajistil až večer švédský výběr Johana Garpenlöva, který prohrál s Rusy na samostatné nájezdy 2:3. Tím posunul české hokejisty na čtvrté místo v tabulce skupiny A.

Milan Antoš není jediný, kdo s výkonem našich hokejistů není spokojený

Na úvod turnaje Češi neobstáli před Ruským olympijským výborem a následně ani týmem ze Švýcarska. Takový vstup do turnaje Česká republika nepamatuje. Však první zápas zkritizoval pro CNN Prima NEWS i trojnásobný mistr světa, gólman Jiří Holeček.

„Udělali jsme zbytečné chyby, ale zároveň Rusové byli silnější na puku, rychlejší. Vyhráli zaslouženě. My si neuměli přihrát do gólové šance, měli spoustu ztrát, ruští hráči byli neustále blízko nás, moc nás nepouštěli z naší třetiny. Řekl bych, že to byla zoufalost.“

Vlna kritiky se snáší i na trenéra Filipa Pešána, který „nehne brvou“, ať se děje na ledě cokoli.

Výkony českého týmu jsou zatím spíše rozpačité. Uvidíme, jaký výsledek přinese dnešní utkání se Slovenskem, které startuje v 15:15.

Zdroj: Česká televize

Autor: Alžběta Kubátová



Související články