Verstappen může být mistrem F1. Bitva s ním se soupeření s Vettlem v ničem nepodobá, říká Hamilton

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
F Verstappen
Zdroj: Profimedia

Roky 2017 a 2018 byly pro Lewise Hamiltona z hlediska formule 1 jeho nejoblíbenějším obdobím kariéry. Závodění s Verstappenem se nedá s Vettlem podle jeho slov srovnat.

Hamilton moc dobře ví, že soupeří s možným mistrem. Záleží na tom, jakou práci odvede celý tým. Může to být teď, nebo později. „Závodím proti neuvěřitelnému jezdci, který je zároveň skvělý jako chlap,“ řekl o soupeři Hamilton.

Formule 1 mají za sebou první závod v Bahrajnu, který vyhrál Hamilton

Vůz ze stáje Red Bull se sice stal nejrychlejším vozem závodu, ale v závodě vyhrál Hamilton. Verstappen zvítězil v kvalifikaci.

„Max je podle mě dobře připraven na skvělou sezonu. Red Bull letošní sezonu odstartoval velmi dobře,“ řekl Hamilton před závodem, který se pojede 18. dubna na okruhu v Imole.

Verstappen své umístění v Bahrajnu zhodnotil jako „promarněnou příležitost“ zvláště poté, co vyhrál kvalifikační jízdu. Navíc se Hamilton dostal na první pozici po jeho chybě.

Další bitva mezi těmito dvěma muži se odehraje tento víkend na Velké ceně Emilia Romagna. Stáj Mercedes je ve vedení Poháru konstruktérů.

Mercedes chce vylepšit výkon vozu, ale Red Bull bude těžké porazit

Hamilton k tomu řekl: „Musíme jen dělat, co umíme. Je to pro nás výzva, kterou máme ve svých rukou. Nemohu ale předpokládat, co se v závodě stane.“

Bahrajn je pro Verstappena velká zkušenost a také promarněná šance. „Čeká nás ještě 22 závodů, v Bahrajnu jsem bojoval s několika problémy, nebyl to nejsnadnější závod. Ale můžu se zlepšovat,“ uvedl pro BBC News největší soupeř Hamiltona.

„Každý bod se počítá a my jsme se stali konkurenceschopní. Jsem sice zklamaný, ale jedeme dál, neztratili jsme nic.“

Harmonogram musel být posunutý z důvodu pohřbu prince Phillipa, vévody z Edinburghu, který byl také velkým fanouškem F1.

„Byl jsem smutný, když jsem se o jeho smrti dozvěděl. Měl ale skvělý a dlouhý život a pomáhal mladým lidem,“ řekl Hamilton.

Autor: Raina Tomanová



Související články