Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd má na svém postu skončit. Kdo ho nahradí?

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Pavel Nedved
Zdroj: Profimedia

Konec Pavla Nedvěda ve fotbalovém Juventusu je údajně na spadnutí. V klubu přitom začal působit již v roce 2001 jako hráč. S informací přišla italská média, podle kterých to uvnitř klubu vře.

Po tom, co se nakonec zrušilo otevření nové Superligy, které vyvolala kritiku u UEFA, FIFA i fanoušků, opustil křeslo předseda Juventusu Andrea Agnelli.

Nahradit ho má Alessandro Nasi, který je jeho příbuzným a zároveň partnerem české modelky Aleny Šeredové. Média spekulují o tom, že by to mohlo mít za následek i konec Pavla Nedvěda v Juventusu.

Nedvěd přitom v klubu působil v minulosti i jako hráč. Začínal v roce 2001, na hřišti běhal až do roku 2009. Během svého působení získal nejvyšší ocenění Zlatý míč, a to v roce 2003.

Český záložník patří mezi šest hráčů z Juventusu, kteří se mohou touto trofejí pochlubit. Další jsou Michel Platini, Omar Sívori, Paolo Rossi, Roberto Baggio a Zinédine Zidane.

Italská média předpovídají konec Nedvědova působení v klubu

„Pokud Nasi převezme Juventus, bude to konec i pro nejbližší Agnelliho spolupracovníky Pavla Nedvěda a Fabia Patariciho,“ napsal server italy24news.com.

Jak píše Blesk, Nedvěd se teď musí modlit, aby jeho šéf v klubu zůstal. Deník naráží i na to, že by se za Nedvěda mohla přimluvit i Šeredová, s níž má prý Nedvěd dobré vztahy – slavil mistrovské tituly s jejím bývalým přítelem a brankářem Juventusu Gianluigim Buffonem.

Loňská sezona nebyla pro Juventus dobrá

Sezona 2019/2020 byla velmi náročná, ale Agnelli byl rád, jak ji nakonec Juventus zvládl. Tenkrát pochválil viceprezidenta Nedvěda i sportovního ředitele Fabia Paraticiho.

Juventus vypadl v Lize mistrů velmi brzy, navíc s Lyonem, který skončil na sedmém místě francouzské ligy. Juventus byl velkým favoritem, ale po zápase přišlo jen zklamání.

Dvě branky přitom dal Christiano Ronaldo, na postup to ale nestačilo. Z Ligy mistrů byli zklamaní nejen fanoušci, ale také samotní hráči.

Podle italského podnikatele Agnelliho musí být Liga mistrů cílem. Juventus byl špatný především z toho, že jeho hráči nebyli zklamaní, že dostali právě Lyon.

V posledních třech odehraných zápasech získal Juventus plný počet bodů, další zápas ho čeká v neděli proti Fiorentině.

Autor: Raina Tomanová



Související články