Villarreal porazil na svém hřišti Arsenal 2:1. Jediný gól hostů vstřelil Pépé po nařízené penaltě

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
arsenal pepe
Zdroj: Profimedia

První semifinálový zápas Evropské ligy mezi Villarealem a Arsenalem začal skvěle pro domácí hráče, protože hned v 5. minutě se trefil Trigueros. Náskok navýšil ve 29. minutě z rohového kopu Albiol. Arsenal snížil stav až v 73. minutě, kdy nařízenou penaltu proměnil Pépé.

Arsenal, který v Evropské lize ve čtvrtfinále porazil pražskou Slavii, se v prvním poločase vůbec nedostal ke střele. Villarreal začal zápas výborně a zaslouženě vedl již v 5. minutě. Oba týmy navíc dohrály utkání bez svého vyloučeného hráče.

I přes červenou kartu Arsenal dokázal skórovat

Dani Ceballos oslabil Arsenal poté, co obdržel už druhou žlutou kartu v 57. minutě. Arsenal i přesto dokázal brankáře Villarrealu překonat.

Po hostujícím Ceballosovi navíc dostal druhou žlutou kartu i domácí Capoue, kterého ze hřiště odnesli na nosítkách. S výsledkem už se ale nic nedělo, a Villarreal tak stále drží v Evropské lize neporazitelnost a vyhrál i sedmý zápas vyřazovací části turnaje.

Žlutá ponorka, jak se Villarrealu říká, má tak větší šanci postoupil do finále. Trenér Arsenalu Arteta nemůže být s výsledkem svého týmu spokojený. Klub je navíc aktuálně v Premier League stále až na desátém místě tabulky, a nutně proto potřebuje vyhrát alespoň tuto evropskou trofej.

Podle BBC Sport si Arteta v klubu vybudoval silnější pozici než jeho předchůdce Emery, který trénuje právě Villarreal. Artetovy výsledky však příliš neoslňují.

Villarreal mohl skórovat ještě několikrát, v první půli Arsenal nepustil ke střele

První poločas byl pro domácího brankáře spíše odpočinkový. Arsenal se k ničemu nedostal, naopak v 5. minutě dostal gól. Netrvalo dlouho a prohrával již o dvě branky.

Po vyloučení Ceballose londýnský klub dokázal zápas zdramatizovat, ale na vyrovnání to nestačilo. V odvetném utkání, které se odehraje ve čtvrtek, tak bude muset zvítězit.

Rozhodčí přitom ještě v prvním poločase odpískali penaltu pro Arsenal, který se tím mohl vrátit do hry, po zhlédnutí videa ji ale nakonec odvolali.

Pépé za dobu svého působení v Arsenalu nepředvádí pravidelně stoprocentní výkony. Je to ale platný hráč, a tým vede k úspěchům.

Zvláště v Evropské lize se trefil v posledních třech zápasech. V Premier League se mu ale skórovat příliš nedaří. Snad tedy alespoň v odvetném zápase svému týmu pomůže v cestě do finále. Odveta je na programu za týden.

Autor: Raina Tomanová



Související články