Vladimír Sobotka zůstává ve Spartě. Příští sezonu ji opět povede Jandač s Hlinkou

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Vladimir Sobotka
Zdroj: Dominik Bakes / CNC / Profimedia

Hokejisty pražské Sparty v sezoně 2021/2022 budou trénovat Josef Jandač a Jaroslav Hlinka. Oba působili ve Spartě už v letošní sezoně. Nyní se bude dále rozhodovat, kdo v týmu zůstane a kdo naopak odejde.

„Tým povedu já s Pepou Jandačem. Není vyloučené, že se trenérský tým ještě rozšíří. Loňská sezona nám potvrdila, že je Pepa Jandač kvalitní trenér. Poznal jsem ho jako hráč i manažer a jsem rád, že jsme se dohodli na pokračování ve Spartě,“  uvedl Hlinka v prohlášení na klubovém webu.

Hlinka zůstává ve Spartě sportovním manažerem, ale bude se věnovat i trénování. Jako bývalý útočník a sparťanská legenda o sobě říká: „Moje pozice bude silnější. Pořád mě ale baví i sportovní management a skládání týmu. Nadále tak budu plnit roli spojky mezi kanceláří a kabinou,“ vysvětlil své pozice v klubu.

O nových příchozích hráčích se bude teprve jednat, potvrzený je Sobotka

Realizační tým opustí Miloslav Hořava, naopak zůstává útočník Vladimír Sobotka. Sparta už odhalila také seznam hráčů, kteří již nebudou za tým nastupovat. Do Rigy odchází brankář Matěj Machovský.

Ten ve Spartě strávil tři sezony, chytal také za českou reprezentaci do 18 let na mistrovství světa. Kromě gólmana už nebude pokračovat Ondřej Němec, Jan Piskáček, Petr Kalina a Jan Košťálek. Všichni čtyři mají post obránce.

Mezi útočníky, kteří již nebudou zastupovat pražský klub, patří Lukáš Pech, Jan Buchtele, Robert Říčka, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

Sobotka zůstává

Naopak svou účast v týmu potvrdil Sobotka, který podepsal novou smlouvu. „Mám pro všechny sparťany dobrou zprávu. Vláďa se rozhodl pokračovat u nás. Jednání jsou ve finální fázi, věříme, že je to otázka hodin či dnů. Jsme domluvení na pokračování na další tři sezony,“ řekl k nové smlouvě Hlinka, jehož citovala ČTK.

Autor: Raina Tomanová



Související články