Voráček na MS nepojede, i když účast přislíbil. Důvodem je rodina

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
jakub voracek
Zdroj: Profimedia

Celý svět nedávno obletěla zpráva, že se Jakubovi Voráčkovi narodila dcera. I z toho důvodu nakonec nepodpoří Českou republiku na mistrovství světa v hokeji v Lotyšsku.

I když manažerovi Petru Nedvědovi účast na letošním turnaji přislíbil, situace se změnila. Voráček přitom patří hokejisty, kteří národní tým neodmítají.

Český hokejista se rozhodl nezúčastnit na základě toho, že je kvůli koronavirové pandemii dlouho odloučen od rodiny. Pro server iSport.cz přímo řekl: „Mrzí mě to, ale rodina je nejdůležitější.“

Pro český národní tým to bude velká ztráta

Voráček patří mezi nejlepší Čechy, kteří hrají v NHL. Philadelphie, za kterou nastupuje, je ve Východní divizi na šesté pozici, která ale nezaručuje postup do play-off a bojů o Stanley Cup.

Sportovec na posledním šampionátu, který se odehrál v Bratislavě, vytvořil český bodový rekord. Jeho momentální situace ale neměla řešení.

Kvůli koronavirovým opatřením jsou hokejisté v NHL izolovaní od okolního světa a nejvíce to pociťují právě cizinci. Cestování do Spojených států je komplikované, a proto nejbližší příbuzní Voráčka zůstávají v České republice.

Český reprezentant jim přirozeně chce vynahradit čas, který věnoval hokeji. Po sezoně tedy dorazí do Česka, aby byl s rodinou.

Během turnaji v Bratislavě jeho partnerka porodila syna Matěje

Tentokrát se jedná o jinou situaci. Před dvěma lety si z Bratislavy Voráček odskočil do porodnice v Uherském Hradišti, kde se syn Matěj narodil. „Mám krásný, veselý a zdravý tři děti a jsem fakt šťastnej, že je mám,“ svěřil se Voráček na sociálních sítích.

Trenér Filip Pešán, společně se svými asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem přišli o výraznou posilu. Omluven je již také David Pastrňák, který narození potomka očekává v době, kdy se bude turnaj odehrávat.

Dmitrij Jaškin jedná o smlouvě v NHL a nezúčastní se ani brankář David Rittich, kterého čeká play-off s týmem Toronta. V Lotyšsku se tak český tým představí bez zvučných jmen, ale i tak se objeví solidní sestava.

Autor: Raina Tomanová



Související články