West Ham se svého snu o Lize mistrů nevzdá, říká útočník Michail Antonio

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Michael Antonio
Zdroj: Profimedia

Hráči West Hamu se dostali na páté místo v tabulce, do konce sezony zbývají čtyři zápasy a na čtvrtou Chelsea jim chybí jen tři body. Tým tak zatím nevzdává své naděje na účast v Lize mistrů

V posledním zápase zvítězil West Ham nad týmem Burnley jen těsně 2:1. Chris Wood vstřelil branku z penalty, o dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno zásluhou Michaila Antonia. Ten vstřelil dva góly během osmi minut, zajistil tak týmu tři body.

Navrátilec do sestavy

Antonio se přitom do sestavy vrátil po čtyřech týdnech, kdy se léčil se zraněním podkolenní šlachy. Pro BBC Sport řekl: „Bylo to neuvěřitelné. Každý chce hrát Ligu mistrů. Několik sezon bojujeme o to, abychom zůstali v lize, a teď máme příležitost být mezi prvními čtyřmi v tabulce Premier League. Budeme dál bojovat.“

Trenér David Moyes k tomu dodal: „Chceme bojovat do posledního dne a pokusit se vklouznout mezi elitu. Bude ale zapotřebí, abychom vyhráli všechny čtyři zápasy, které zbývají do konce ligy.“

Podle jeho slov by Evropa byla neuvěřitelným úspěchem, za kterým je nutné jít hned, jinak by se už postup nemusel podařit.

V posledním zápase si West Ham vytvořil několik dobrých příležitostí i po dvou gólech Antonia. Burnley je na 16. místě v tabulce a má navíc 9 bodů od sestupových příček.

Úvod zápasu přinesl vyrovnanou hru

Woodův přímý kop hráče nakopl, ale byli to spíše hosté, kteří se vrhali do útoku. Odpověď na Woodův gól přišla jen o dvě minuty později právě od Antonia. Do individuální akce se dostal znovu ve 29. minutě a dostal West Ham do vedení.

West Ham bojuje o kvalifikační místo v Lize mistrů, naopak týmu Burnley se vůbec nedaří – posledních osm ligových zápasů nezvítězil. Je to jeho nejdelší série proher v historii.

Trenér Burnley Sean Dyche po zápase o West Hamu řekl: „Jsou dobří a vypadají, že se dostanou mezi nejlepší čtyřku. Hrají dobře a mají dobré tempo.“

Naopak trenér West Hamu po zápase řekl, že tým sice hrál dobře, ale cítil, že by to šlo ještě mnohem lépe. Rád by se do Evropy samozřejmě dostal a věří tomu, že se tak stane.

Autor: Raina Tomanová



Související články