Zlatý medailista z Tokia Jiří Prskavec už se těší na svou rodinu. Podívejte se, jak vypadá jeho žena a děti

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Jiri Prskavec zlato
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Narodil se v Mělníku a je mu teprve 28 let. Přesto už teď prokazuje, že je synem kajakáře a že se mu dlouhé roky tréninku s otcem vyplatily. Jiří Prskavec vybojoval na letní olympiádě v Tokiu zlato a druhého soupeře nechal o celé tři sekundy za sebou.

Na druhém místě se v závodu umístil Slovák Jakub Grigar a i naši sousedé tak na sebe mohou být pyšní. Bronz si z vodního slalomu domů odveze Němec Hannes Aigner. Prskavec byl podle mnohých favoritem už od počátku.

Svým výkonem překonal sám sebe. Na předešlých letních hrách v Rio de Janeiru totiž skončil třetí. Už tehdy na něho byl český národ hrdý, on ale poctivě trénoval, abychom se letos mohli pyšnit zlatem.

Jiri Prskavec

Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Druhé zlato pro Čechy

Prskavcův výkon není prvním, který nám letos na OH v Tokiu zajistil zlatou medaili. Ještě před ním se to podařilo střelci Jiřímu Liptákovi. Celkově jde už o pátý kov z těchto her a dá se předpokládat, že jich bude ještě celá řada.

Ve vodních sportech se nám opravdu daří. To dokazuje i kanoista Lukáš Rohan, kterému se pro změnu podařilo vybojovat stříbro. Ačkoli měl Prskavec zpočátku strach, nakonec se s tlakem vyrovnal.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jiří Prskavec (@jiriprskavec)

Před cílem na Grigara sice ztrácel, ale později se mu podařilo ho dohnat a v cíli měl neuvěřitelný náskok 3,22 vteřin. Vítězství tak nebylo ani příliš těsné, s přehledem dokázal, že je synem skvělého sportovce Jiřího Prskavce staršího.

Rodina je na něho jistě hrdá

Před časem se kajakář Prskavec na Instagramu pochlubil fotografií se svou partnerkou a dvěma dětmi. K příspěvku připsal, že pro něho není snadné je nechávat doma, aby si ale splnil svůj sen, musel vyrazit.

Partnerka i děti vypadají na fotografii šťastně, a ačkoli je pro ně odloučení s Jiřím jistě náročné, drželi mu palce a jsou teď hrdí na jeho výkon. Stejně tak i celý český národ, který se díky němu může radovat z dalšího cenného kovu.

Letní olympijské hry v Tokiu jsou v plném proudu a celá řada disciplín ještě sportovce čeká. Můžeme se těšit na další zlato? Co dalšího naši ještě dokážou vybojovat? Tyto otázky visí ve vzduchu a již brzy se na ně dočkáme odpovědí.

Zdroj: Instagram, ceskenoviny.cz, isport.blesk.cz
Autor: Šárka Cvrkalová



Související články