Aby ze sprchy tekla vodka: Nešťastná Karolína Plíšková se po prohře chtěla opít hned v šatně

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
karolina pliskova
Zdroj: Profimedia

Karolína Plíšková bohužel předčasně skončila na turnaji v Indian Wells, a postarala se tak o zatím největší překvapení turnaje. Byla nasazenou jedničkou a porazila ji hráčka z druhé stovky žebříčku.

Česká tenistka neměla svůj den. Prohrála jako nasazená jednička s hráčkou Beatriz Haddad Maiovou, a to po dvou setech 3:6 a 5:7. Jedná se zatím o největší překvapení turnaje, protože Plíšková byla jasnou favoritkou. Během zápasu ale udělala spoustu chyb.

Po prohře zatoužila po alkoholu

Prohra byla ze strany Karolíny zdrcující a sama přiznala, že po zápase chtěla alespoň kapku alkoholu. Ještě v šatně se hráčka chtěla opít, protože po předvedeném výkonu nebylo na co být pyšná. Nejradši by chtěla na celý duel zapomenout.

„Dnes je ten den, kdy si přeji, aby ze sprchy tekla vodka,“ říkala sice s úsměvem, ale uvnitř byla určitě nespokojená. V turnaji se chtěla dostat na nejvyšší pozice. Její soupeřka se usmívala opravdově. Karolína totiž udělala během zápasu dvanáct dvojchyb a podala celkově velmi špatný výkon.

Maiová se do turnaje dostala jako „lucky loser“ a dostala se do dalšího kola jen díky tomu, že česká tenistka zahrála opravdu špatný tenis. „Rozhodla moje mentální odolnost,“ myslí si Maiová, pro kterou to byl životní zápas.

Zápas rozhodla nepovedená podání

„Jsem na sebe pyšná,“ dodala, jak uvádí sport.cz. Po výhře nad Karolínou ji teď čeká zápas s Estonkou Kontaveitovou. Na obranu Karolíny ale musíme říct, že na tenis nebyly zrovna ideální podmínky.

Světová trojka se proti Maiové nemohla opřít o svou největší devízu, kterou je servis. O podání tak přišla celkem osmkrát, vůbec se jí nedařilo. Ve druhém setu si ani jedna z hráček servis neudržela také osmkrát za sebou.

Plíšková přitom měla možnost dostat se do tiebreaku. Bohužel při svém servisu netrefila správně bekhend a nakonec podlehla hráčce z druhé stovky světového žebříčku za dvě hodiny a čtyři minuty. Plíšková se nyní může soustředit na další tréninky a vypilovat chyby, které ji stály postup do dalších kol.

Zdroj: Sport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články