Dan Evans ve třetím kole turnaje Monte Carlo Masters vyzve Novaka Djokoviće

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Dan evans
Zdroj: Profimedia

Dan Evans je britská jednička, který bude ve třetím kole čelit Novaku Djokovićovi na turnaji Monte Carlo Masters. Utká se s ním po vyhraném zápase proti Hubertu Hurkaczovi.

Evans porazil polského hráče v úterý. Získal tak první vítězství na antuce po čtyřech letech. S Hurkaczem si poradil ve dvou setech 6:4 a 6:1. Nyní na něj čeká Srb Novak Djoković.

Djoković si poradil s italským Jannikem Sinnerem během dvou setů

Ten si připsal vítězství za výhru 6:4 a 6:2 nad mladým Sinnerem, společný zápas si pochvaloval. „Janinik je ve formě, hrál finále v Miami a je dobře rozehraný. Byla to pro mě velká výzva,“ řekl po zápase Novak pro BBC. „Podařilo se mi pár skvělých míčků, hrálo se mi velmi dobře.“

V roce 2021 má tento hráč na kontě již deset utkání bez porážky. Navíc to byl jeho první zápas letošního roku na antuce.

V prvním setu se Djoković několikrát dostal do problémů během servisu, poté se dostal do brejků, které proměnil. Ve druhé sadě už byl jeho servis mnohem jistější.

Třicetiletý Evans se na antuce představil poprvé. Hurkacz navíc bojoval s nemocí. „Na antuce jsem letos o něco spokojenější než loni,“ prozradil Evans. „Užíval jsem si to, snadněji se mi pohybovalo. Měl jsem více odehráno a v zápase se to projevilo.“

Nadal trénoval s později potvrzeným nakaženým koronavirem Medvěděvem

Rafael Nadal porazil Federica Delbonise 6:1 a 6:2, ztratil jen tři hry a v dalším kole se postaví proti světové trojce Grigorimu Dimitrovovi. Grandslamový šampion bude útočit na 12. titul v Monte Carlu.

Nadal po zápase řekl, že se neobával toho, že se nakazí nemocí covid-19, i když trénoval s Daniilem Medveděvem, který byl pozitivně testovaný a nakonec musel z turnaje odstoupit.

„Nikdy jsem mu nebyl nablízku, takže jsem neměl obavy, že mě nakazí. Je mi to líto, když se taková věc stane, není to dobré.“

„Nikdy jsem s ním v kontaktu nebyl, nepřiblížil jsem se se blíže než na čtyři metry. Může se to stát kdykoliv a chtěl bych mu poděkovat, že se mnou trénoval,“ popsal svoje pocity Nadal.

Autor: Raina Tomanová



Související články