Federer se chystá na grandslamový návrat na French Open

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
federer
Zdroj: Profimedia

Roger Federer se rozhodl pro návrat na tenisové kurty na French Open, které se odehraje příští měsíc. Tam se bude hrát na jeho nejméně oblíbeném povrchu. Federer chce dosáhnout vrcholu, kvůli zranění nebo změnou v harmonogramu totiž čtyřikrát v posledních pěti letech na kurtech v Rolland Garros nenastoupil. 

K tenisu se Federer vrátil minulý měsíc poté, co více než rok nehrál, protože byl po dvou operacích kolene.

Podle McEnroea Federer ví, co dělá

Agentura Reuters přinesla krátký rozhovor s Johnem McEnroem, který si myslí, že by se Federer na kurtech neukázal, pokud by si nebyl jistý, že bude hrát skvěle.

Zároveň si ale nemyslí, že by šel do turnaje s tím, že by ho mohl vyhrát. Podle McEnroea chce Federer vyhrát více zápasů za sebou a soustředit se spíše na travnaté kurty, jako jsou ty na Wimbledonu.

Tam Federer dokázal osmkrát zvítězit. Podle McEnroea by bylo pro Federera velké sousto, kdyby se měl utkat například s Novakem Djokovičem nebo Rafaelem Nadalem.

„I když byl Roger na své nejvyšší úrovni a byl druhým nejlepším hráčem na antuce na světě, nemyslím si, že bychom to o něm mohli říci právě teď,“ řekl McEnroe.

McEnroe nečekal, že Federer ještě nastartuje kariéru

Federer se od Australian Open 2020 nedostal na grandslamový turnaj. Svou antukovou sezonu zahájí na ženevském turnaji, poté si zahraje na French Open.

„Stále je pro ostatní tenisty velkou hrozbou a může turnaj vyhrát,“ rozpovídal se McEnroe. Právě McEnroe patřil mezi ty, kteří nečekali, že se Federer na kurty vrátí.

Rozhodně by ho jako hráče nepodceňoval, protože je to skvělý tenista a patří mezi největší, co tu kdy byli. „Rád hraje, miluje tenis. Nemyslím si, že hraje s úmyslem: budu hrát, jen abych vyhrál.“

Roger Federer se i po dlouhé pauze drží na šestém místě žebříčku, což některé hráče pobuřuje, protože od svého návratu vyhrál pouze jediný zápas.

Autor: Raina Tomanová



Související články