Jablonec si v náročných podmínkách poradil s Příbramí. Sparta porazila Mladou Boleslav

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
FK Jablonec
Zdroj: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

Fotbalisté Jablonce v 16. kole Fortuna ligy poradili nejen s hráči Příbrami, ale také s drsnými podmínkami, které měli během zápasu. Nakonec oslavili vítězství 2:1. České Budějovice doma porazily Teplice 2:0 a připsaly si druhý úspěch v řadě.

Sparta doma vybojovalo těsnou výhrou nad Boleslaví 1:0, Plzeň zvládla zápas s Pardubicemi, které neměli nasazené všechny hráče, poměrem 2:0.

Podmínky v Jablonci nebyly ideální, Spartě stačila jedna branka k výhře

Domácí bojovali o vyšší příčky, hřiště ale připomínalo zorané pole. I v těchto podmínkách si Jablonec s Příbramí poradil, první polovina ale branku nepřišla. Na góly si museli hráči počkat až do druhé půle.

Do vedení se dostali hosté zásluhou Nového, ale o čtyři minuty již bylo srovnáno gólem z nohy Kratochvíla. Stejný hráč přidal další branku z pokutového kopu a zajistil Jablonci výhru.

Sparta musela zareagovat na výhru Jablonce, se kterým bojuje o druhé místo v tabulce. V první půli to ale nebyla žádná sláva, Středočeši domácím dávali zabrat a několik se dostali do šance. Ve druhém poločase se zlepšili i Sparťané a dočkali se i branky.

Mladá Boleslav na chvíli povolila a domácí si vytvořili tlak, který zakončili gólem Moberga Karlossona. Hosté to ale nevzdali a několik se blížili vyrovnání. Spartu ale podržel brankář Nita a Sparta se mohla radovat z těsné výhry 1:0.

Budějovice si připsaly druhou výhru v řadě

Jihočeský tým chtěl navázat na povedený zápas proti Pardubicím a proti Teplicím se mu to povedlo. Stále bojuje o příčky, které jsou daleko od sestupového pásma. Dařilo se jim hned od začátku utkání.

Ve 20. minutě šly Budějovice do vedení díky střele Taloviera – jeho hlavička skončila v síti Teplic. Teplice měly šanci vyrovnat ještě v první půli, ale Řezníček ani Radost svoje šance nevyužili.

Brzy po přestávce tak přišel trest v podobě druhé branky domácích. Čolić byl ve vápně faulován a nařízenou penaltu poté sám proměnil. Také hosté dostali možnost skórovat z pokutového kopu, ale Řezníček s možností nenaložil dobře. České Budějovice tak zvítězili poměrem 2:0.

Autor: Raina Tomanová



Související články