Karolína Plíšková řekla, že olympiáda není nic pro ní. Od svého kolegy to pořádně schytala

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
karolina pliskova
Zdroj: Czech News Center / Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Otevřené názory Karolíny Plíškové se nemusí každému líbit, to je jasné. Veslař Jakub Podrazil si ale otevřel pusu na špacír a do úspěšné tenistky se pustil. O to, co mu tak leží v žaludku, se zajímal server Aktuálně.cz.

Plíšková se netají názorem, že olympiáda pro ni není důležitá tolik jako grandslamové turnaje. Kritika se na ni snesla právě od Podrazila, a to na sociálních sítích. V tenisovém turnaji skončila Plíšková již v osmifinále, kdy nestačila na Italku Camilu Giorgiovou.

Plíšková se v rozhovoru vyjádřila, že olympiáda není pro ni

Ve stejném kole skončila Plíšková také ve čtyřhře, kde společně s Markétou Vondroušovou nestačily na brazilský pár. V rozhovorech pak Plíšková dala najevo svůj postoj a vyjádřila se slovy, že „olympiáda asi není nic pro ni“. Nedávno se přitom dostala do finále Wimbledonu.

Před pěti lety do Ria na olympiádu vůbec neodletěla, kvůli viru zika raději trénovala v přípravě na US Open, kam se následně dostala do svého prvního finále na grandslamu. „Myslím si, že pro tenisty není nejvíc olympiáda, ale grandslamy,“ řekla už tenkrát česká tenistka.

jan podrazil

Zdroj: Profimedia

Ještě předtím, než do Tokia vůbec odjela, dlouho přemýšlela, zda se her zúčastnit. „Není to nic, o čem bych snila,“ řekla na začátku roku 2020, nakonec se ale rozhodla Českou republiku reprezentovat, jak uvedl sport.aktualne.cz.

Podle Podrazila měla raději zůstat doma

Veslař Podrazil se k jejím názorům vyjádřil na sociálních sítích: „Vrcholový sportovec, který řekne, že olympiáda není nic pro něj, tam podle mě nemá co dělat. Ale to olympijské PR je velké lákadlo, to chápu,“ uvedl na twitter dvoumetrový český veslař.

Pro něj samotného jsou tokijské hry již třetí v pořadí. Před devíti lety si odvezl třinácté místo ze čtyřek bez kormidelníka, před pěti lety v Riu skončil ve dvojce sedmý. I tentokrát pro něj byla „šťastná“ třináctka, protože ve dvojskifu s Janem Cincibuchem skončili opět na tomto místě.

I když se Plíšková nedostala na medailové pozice, nemusí zoufat. Do finále se totiž dostala Krejčíková se Siniakovou, kterým se dařilo ve čtyřhře. Do finále se dostala také Vondroušová, a to ve dvouhře. Je tak jasné, že přibydou další medaile.

Plíšková se mimo jiné vyjádřila o olympiádě slovy, že se jedná o „továrnu na lidi“. Apartmán musela sdílet s Kvitovou, Krejčíkovou a Vondroušovou, ale stěny jsou tam tak tenké, že telefonovat musela chodit ven. Jinak si ale nestěžovala. Nejvíce se sblížila s Vondroušovou, které chodila i fandit na zápasy.

Zdroj: Aktuálně.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články