Krejčíková prozradila, co hledala po senzační výhře v telefonu. A promluvila o dnešní soupeřce

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
barbora krejcikova
Zdroj: Profimedia

Česká tenistka Barbora Krejčíková se může radovat z postupu do semifinále French Open. V důležitém zápase totiž porazila Američanku Cori „Coco“ Gauffovou. Hned po zápase se podělila o dojmy s novináři a prozradila například, proč se po jeho skončení podívala na telefon. Rozhovor poskytla i serveru iSport.cz

Pětadvacetiletá Krejčíková se ve čtvrtek odpoledne o postup do finále na Rolland Garros porve s Řekyní Marií Sakkariovou. Tu sice zná a má ji ráda, ale na kurtu to nehodlá dát znát. „Nepříjemná hráčka, je v semifinále. Žádný zápas už nebude jednoduchý. Sedíme naproti sobě v šatně a navzájem jsme si gratulovaly. Mám ji ráda, je v pohodě, ale jak přijdeme na kurt, tak si nedáme nic zadarmo,“ řekla pro iSport.cz

Z vítězné jízdy Krejčíkové jsou nadšení nejen čeští sportovní fanoušci a komentátoři, ale také její kolegyně. Pěsti jí drží například Lucie Šafářová.

Ačkoliv má hráčka právě plnou hlavu přípravy na dnešní důležitý zápas, v médiích stále rezonuje její úžasná výhra nad Coco Gauffovou. Tu porazila 7:6 (6), 6:3, čímž se stala semifinalistkou French Open.

Podpora rodiny

Jak píše iSport.cz, po vítězství nad Gauffovou pozdravila fixou na kameru svou rodinu. Nadšené reakce nejbližších i sportovních odborníků se ale snaží příliš nečíst, aby se mohla soustředit na další utkání.

„Ať už se stane cokoliv, tohle je nádherný výsledek. Doma jsou rádi. Mám velikou rodinu, dva bráchy, malou neteř a synovce, ti mi fandí, sledují každý zápas. Po zápase mi vždy gratulují. Často si s nimi píšu i volám, to jsou moji nejbližší, plus mamka s taťkou, ti jsou taky u toho a vždy jsou první, co mi napíšou. Mám obrovské štěstí, že mám tak velkou podporu od rodiny od samého začátku,“ řekla iSport.cz

Na French Open má Krejčíková dokonce i vlastního bodyguarda, na což rozhodně nebyla zvyklá. Jak se však nechala slyšet, užívá si to a snaží se nepovolovat nervy. A to i přesto, že proti Američance velmi rychle prohrávala 0:3.

„Věděla jsem, že jak uhraju game, že se to trochu zlepší. A i kdybych prohrála první set, pořád jsem byla ready, že to nevadí, že budu pořád makat a nedám jí to zadarmo. Aby měla pocit, že ji to bude bolet a že se mnou už nebude chtít v životě hrát,“ pronesla odhodlaně v interview pro iSport.cz

Dnes na Sakkariovou

Na otázku, proč se po zápase vrhla hned k telefonu, odpověděla, že jí nikdo nepsal, ale potřebovala ho k jinému účelu. Zrovna se jí totiž na něco ptal bývalý profesionální francouzský tenista Fabric Santoro.

„Fotili jsme se spolu na Australian Open 2017, chtěla jsem mu tu fotku ukázat, ale nemohla jsem ji najít. To je, proč jsem sahala po telefonu. Fotku jsem našla až teď, tak třeba příště mu ji ukážu,“ reagovala.

Třeba se jí tato možnost naskytne už jako finalistce French Open. Dnes od 16:30 musí zabojovat, aby porazila Řekyni Marii Sakkariovou.

Její postup do semifinále je přitom překvapením. Krejčíková si však ve vypjatých chvílích umí říct, že musí zůstat agresivní a jít do úderů. Snad se jí to podaří a připíše si už jedenáctou výhru v řadě. Po turnaji by se dle informací vyšplhat aspoň na 23. místo žebříčku.

Zdroj: iSport.cz

Autor: Marek Slanina



Související články