Kvitová a Plíšková postupují turnajem ve Stuttgartu. Uspěla i Vondroušová

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Petra Kvitova
Zdroj: Profimedia

Obhájkyně titulu Petra Kvitová v zápase s Řekyní Mariou Sakkariovou zvítězila jasně 6:3, 3:6 a 6:3 a postoupila již do čtvrtfinálových bojů. Mezi další Češky, které úspěšně postupují turnajem, se řadí také Karolína Plíšková.

Plíšková v prvním kole porazila Němku Tamaru Korpatschovou 7:5, 3:6 a 6:3. Uspěla i Markéta Vondroušová, proti které se postavila další česká zástupkyně Marie Bouzková. Na výhru stačily Vondroušové dva sety – 6:1 a 7:6.

Obhájkyně Kvitová je opět ve čtvrtfinále

Kvitová se se soupeřkou Sakkariovou setkala již popáté v kariéře. Počtvrté musel rozhodnout až třetí set, který vyšel lépe sedmé nasazené Češce. I když ztratila vedení 3:1, zdolala řeckou tenistku po dvou a půl hodinách hry.

V semifinále se proti ní postaví vítězka zápasu mezi domácí Angelique Kerberovou a Elinou Svitolinovou jakožto turnajovou čtyřkou. Proti ukrajinské hráčce již Kvitová nastoupila letos v Miami a ve třech setech prohrála.

Zato Karolína Plíšková svůj zápas nezačala dobře. Přitom Korpatschová je až 137. hráčkou žebříčku WTA, která byla do pavouka nasazena jako náhradnice.

I když jsem nehrála dobře, zvedla jsem si díky výhře sebevědomí, říká Plíšková

Česká tenistka prohrávala už 0:3, od stavu 2:5 ale získala pěr her za sebou a první sadu nakonec vyhrála. Ve druhé už se jí dařilo lépe, šla do brejku jako první, ale nakonec o set přišla kvůli vlastním chybám.

Ve třetím setu si ale vypracovala náskok 5:1, který udržela, a zápas skončil o tři hry později. Webový portál České noviny cituje Plíškovou při hodnocení zápasu: „Byl to delší zápas, než jsem očekávala, ale pro mě první zápas na antuce. Chvíli trvalo, než jsem se dostala do rytmu. Každá výhra je důležitá, zvedla mi sebevědomí, i když jsem nehrála nejlépe.“

Její další soupeřkou bude Jelena Ostapenková, která zvítězila na Roland Garros v roce 2017. Má s ní vyrovnanou bilanci 3:3, ale prohrála poslední dva vzájemné zápasy.

Vondroušová první set jasně ovládla, ale ve druhém musela bojovat. Nevyužila za stavu 5:4 dva mečboly a nakonec přišla o servis. V tie-breaku vedla 6:4 a nakonec mečbol proměnila.

„První sadu jsem hrála velmi dobře, nedala jsem jí šanci. Ve druhém to bylo těžší, odehrála skvělý set a jsem ráda, že jsem uhrála tie-break. S Maruškou to byl těžký zápas,“ přiznala Vondroušová po zápase.

Fognini neudržel nervy na uzdě a musel být z turnaje vyloučen

Zápas Fabia Fogniniho s Bernabem Zapatou musel být za stavu 0:6 a 4:4 kontumován ve prospěch španělského tenisty.  Ital Fabio Fognici urazil čárového rozhodčího, za což byl potrestán vyloučením z turnaje.

Fognini ztratil první set během půl hodiny a ve druhém prohrával 0:3. Povedlo se mu skóre otočit, ale poté jeden z rozhodčích hlásil přešlap a italský hráč ztratil nejen podání, ale také nervy.

Fognini už předtím dostal napomenutí, rozhodčí na jeho nadávky upozornil a nakonec byl hráč diskvalifikován. Pro Itala přitom nejde o první vyloučení při utkání.

V roce 2017 během dvouhry na US Open také urazil rozhodčí, dostal pokutu 24 tisíc dolarů a navíc nemohl nastoupit ve čtyřhře.

Mezi nejznámější tenisová vyloučení patří vyloučení Novaka Djokoviče na US Open v roce 2020. V osmifinálovém zápase trefil tehdy čárovou rozhodčí míčkem.

Informace přinesla ČTK.

Autor: Raina Tomanová



Související články