Lucie Šafářová promluvila o zdravotních problémech. V jednu chvíli nemohla ani chodit

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
lucie safarova
Zdroj: Profimedia

Lucie Šafářová v posledních letech jen září. Je šťastně vdaná za otce své malé Leontýnky Tomáše Plekance a ještě před porodem ukončila profesionální tenisovou kariéru.

Všechno ale nebylo vždy tak pěkné, jak to vypadalo. Česká tenistka promluvila o zdravotních komplikacích, které ji doprovázely dlouhé měsíce. Dnes už Lucie ví, co ji trápí, dříve ale tápala a její kariéra mohla skončit mnohem dříve.

Začalo to břišním svalem, skončila v nemocnici

Lucie se svěřila, že všechno začalo před šesti lety, když si poranila břišní sval. Potíže tím ale neskončily, právě naopak. Následně tenistka dostala bakteriální infekci a musela do nemocnice. Nemohla chodit ani ohnout prsty na rukou.

Její tenisová kariéra tak byla v ohrožení. Zdravotně na tom nebyla nejlépe, i když už byla doma z nemocnice venku a uzdravila se. „Začala jsem znovu trénovat, byl Fed Cup a já se ráno probudila, měla oteklá zápěstí a nemohla jsem hrát, nemohla jsem trefit míč,“ svěřila se v pořadu 13. komnata.

Lékaři nakonec konstatovali, že tenistka má reaktivní artritidu. Lucie ale v té době patřila k nejlepším tenistkám na světě. Tenis na chvíli musel jít stranou, důležité bylo se uzdravit a začít normálně fungovat. Některé dny Lucie pouze proležela a neměla sílu se hýbat.

„Problémy se stupňovaly a bolesti byly na různých kloubech větší a větší, až jsem skončila doma v posteli a nemohla jsem chodit,“ svěřila se tenistka s problémy, které naštěstí už skončily. Stejně tak její tenisová kariéra. V tu dobu ale nepřemýšlela nad tím, jestli ještě bude hrát. Chtěla být zdravá.

Ulevilo se jí po kortikoidech, ale její návrat nepřinesl radost

„Když jsem to měla nejhorší, tak jsem ráno nemohla sejít schody, měla jsem takové bolesti, že jsem nemohla stoupnout na nohy a nemohla jsem dát do dlaně prsty. Bylo mi jedno, jestli budu moct hrát tenis, nebo ne, chtěla jsem žít normálně.“

Svou sportovní kariéru ukončila Šafářová před Australian Open 2018. „Toho stresu a cestování bylo opravdu hodně. Chci jít jinou cestou, která mě udělá šťastnější,“ oznámila. Po nasazení kortikoidů se jí sice ulevilo, získala bronzovou medaili ve čtyřhře, ale v singlu se jí už tolik nedařilo a bylo načase jít dál.

S tenisem pak nadobro skončila v roce 2019. To už randila s Tomášem Plekancem a také oznámila těhotenství. V soukromí tak našla své štěstí. Loni na konci roku se partneři zasnoubili a letos se vzali na krásném romantickém místě v horách.

Zdroj: Šíp, Blesk

Autor: Raina Tomanová



Související články