Michal Hrdlička reagoval na prohru Plíškové ve finále Wimbledonu. Jeho slova vás dojmou

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
karolina pliskova
Zdroj: Profimedia

Michal Hrdlička byl po celý turnaj Karolíně Plíškové velkou oporou, a to nejen v soukromí, ale také po sportovní stránce. Wimbledon totiž nepatří mezi její oblíbené turnaje. Možná ale změní názor po letošním finále.

Proti Ashleigh Barty sice neuspěla, ale dostat se do velkého finále patří mezi její největší úspěchy. Prohrála totiž po těžkém boji a Australance vítězství nenechala zadarmo. Reakce fanoušků Plíškové ale znamenají, že si její hry váží, pochvalu dostala také od tenisových odborníků.

Hrdlička spolu s trenérem a fyzioterapeutem dodávali Plíškové energii

„Všem moc děkuji. Bez nich by se mi to nepovedlo,“ nešetřila chválou ani poražená finalistka, když se otáčela k boxu, kde kromě partnera Hrdličky seděl také její kouč Sascha Bajin a fyzioterapeut Haim Ganancia. Právě Hrdlička má velký podíl na tom, že se Karolína cítila po celý turnaj dobře, i když wimbledonská tráva není její oblíbený povrch.

Hrdlička se vyznal na svém účtu na Instagramu. „Takové vzpomínky nikdy nezmizí. Neuvěřitelná jízda, Kájo. Úžasnej tenis a srdce obrovský bojovnice. Jsem strašně pyšnej. Příště už to klapne. Věřím tomu,“ napsal moderátor. Jeho dojemné vyznání se dočkalo uznání také od fanoušků.

K jeho pochvale se přidal i Ganancia. Ten zná tělo Plíškové stejně dobře jako Hrdlička, uvedl isport.blesk.cz. Svým kolegům z týmu vzkázal: „Nemohu být pyšnější a šťastnější, že mohu být součástí tak úžasného týmu. Díky!“ I když tedy Plíšková své velké finále ve Wimbledonu prohrála, neodešla poražená. Do zápasu dala všechno a dokázala Barty pěkně potrápit.

Bouřlivé potlesky a skvělé výměny, dokonalé finále

Vrchol tenisového Wimbledonu se nesl ve skvělé atmosféře. I když to v prvním setu vypadalo, že vítězství Barty je jasné, Plíšková jí nedala nic zadarmo, dala do zápasu všechno a nakonec se hra dostala až do třetí sady, která rozhodla o vítězství Australanky.

Chválu si Karolína vysloužila také od Matse Wilandera, který je expertem na Eurosportu. Ten jí vyjádřil respekt hned v televizním studiu po zápase. Dlouho se navíc tak skvělý zápas neviděl. Přišli se na něj podívat nejen princ William s Kate, ale také herec Tom Cruise a další slavné osobnosti.

Třetí set totiž o vítězce rozhodoval po dlouhých devíti letech. V předchozích kláních stačily finalistkám sety pouze dva. Naposledy ve třech setech udolala Serena Williams Agnieszku Radwańskou. Teď se sice radovala australská hráčka, ale po druhém setu už to nebylo tak jasné. Plíšková soupeřku potrápila, sice první sadu prohrála, v té druhé si ale vynutila tiebreak.

„Ve druhé sadě se Karolína hodně zlepšila. Za stavu 5:6 to z její strany byla perfektní hra. Musíme jí dát všechen kredit za to, jak se dostala zpátky. Nezabalila to a bojovala,“ nešetřil chválou několikanásobný šampion Wilander. Podle něj Plíškové hodně pomohla energie právě od jejího týmu.

Karolína se sama přiznala, že nechtěla, aby na kurtu bylo vidět, jak ji prohra mrzí. Slzy si chtěla nechat až do šatny, ale zafungovalo kouzlo okamžiku a Karolína to neustála. Nemusí se ale vůbec za nic stydět, respekt soupeřce vyjádřila i sama Barty hned poté, co převzala vítězný talíř. Čeští fanoušci se ale nemusejí trápit tím, že prohrála, protože některé výměny byly opravdu hodné světových hráček. Navíc se Plíšková i tak posunula žebříčkem nahoru o několik míst.

Autor: Raina Tomanová



Související články