Novak Djoković doufá, že očkování proti covid-19 nebude pro sportovce povinné

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
novak djokovic
Zdroj: Profimedia

Světová tenisová jednička Novak Djokovič prohlásil, že doufá, že vakcíny proti covid-19 nebudou pro hráče tenisu povinné.

Jak uvedl server CNN Sport, v rozhovoru třiatřicetiletý tenista řekl, že neprozradí, jestli v budoucnu dostane vakcínu, ale doufá, že nebude povinen očkování podstoupit.

Rozhodnutí, zda se nechá očkovat, si Djoković nechá pro sebe

„Nemyslím si, že k tomu dojde. Doufám, že ne, protože jsem vždycky věřil ve svobodu volby,“ netají se se svým názorem ohledně koronaviru a očkování Djoković.

„Je to důvěrné rozhodnutí. Nechci se pustit do této hry proti vakcínám, kterou dnes média uměle vytvářejí. Nechci být označen jako někdo, kdo je proti nebo kdo vakcínám fandí. Nebudu na tuto otázku odpovídat a také doufám, že to budou všichni respektovat,“ prozradil Djoković v posledním rozhovoru.

S tímto názorem přišel poté, co Asociace tenisových profesionálů (ATP) uvedla, že pokud se hráči nechají očkovat, nebudou klasifikováni jako blízké kontakty s těmi, kteří měli pozitivní test na přítomnost koronaviru.

Bude tak méně pravděpodobné, že by během soutěže byli tenisté narušeni nebo vyloučeni z turnajů. Jak ATP, tak ženská Světová tenisová asociace doporučují hráčům očkování, pokud jim bude nabídnuto.

Djoković byl již jednou pozitivně testovaný na koronavirus

Djoković byl již loni pozitivně testován na koronavirus poté, co se zúčastnil výstavy. Srbský tenista už dříve řekl, že bude proti povinnému očkování, ale také uvedl, že si počká na další objasnění ze strany ATP.

Novak Djoković na začátku letošního roku vyhrál Australian Open, kde získal svůj 18. grandslamový titul. Překonal také rekord Rogera Federera v počtu týdnů, které strávil na špičce světového žebříčku.

Aktuálně se posouvá stále výše turnajem v Bělehradu, kde ve čtvrtfinálové dvouhře zvítězil nad srbským Kecmanovičem 6:1 a 6:3.

Autor: Raina Tomanová



Související články