Problémový tenista si uprostřed zápasu vyfotil otisk míčku. Měl k tomu důvod, kterým namíchl rozhodčího

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
benoit paire
Zdroj: Profimedia

V Římě se aktuálně odehrává tenisový turnaj WTA na antukovém povrchu. V hledáčku novinářů je tenista Benoit Paire, který má talent a může se stát úspěšným. Jeho chování během zápasů se ale nesetkává s pochopením. Francouzská federace mu dokonce zakázala hrát na letošních olympijských hrách právě kvůli jeho otravné hře.

Utkání s italským tenistou Travagliou prohrál Paire 4:6 a 3:6, ani to ho ale nezastavilo v tom hádat se po ukončení zápasu o jediný sporný míček. Ve druhém setu v jednom gamu poprvé podával, ale míček zahrál do autu.

V Římě si vyšlápl na arbitra Carlose Bernardese

Podle jeho slov ale míček skončil na hrací ploše. Rozhodčí tak musel sejít z umpiru, aby zkontroloval otisk podávaného míčku. Nakonec potvrdil hlášení autu svého kolegy a bylo jasno. Tím to ale všechno začalo.

Bernardes se snažil tenistovi vysvětlit, že jeho rozhodnutí je správné. Potvrdilo to dokonce jestřábí oko, které je na milimetry přesné. „Hele, v tomto setu už jsem zkontroloval asi pětačtyřicet otisků,“ řekl rozhodčí na adresu Pairea.

Paire se rozhodl v hádce pokračovat, nakonec otisk vyfotil

Paire nebral ani jestřábí oko jako důkaz, vytáhl mobilní telefon a sám vyfotil místo, kam dopadl míček. Všem okolo potvrdil, že když bude potřeba, klidně zaplatí pokutu.

Nakonec se ale rozhodl v zápase pokračovat. Napomenutí dostal za úmyslné dvojchyby, které udělal tři. Rozčiloval se ještě dlouho po zápase. „Představ si, že hraješ zápas, necháš si zkontrolovat tenhle míček a oni vám řeknou, že je to vedle.“

Podle serveru iSport.cz to není poprvé, co měl Paire během zápasu problémy. Jeho hra není dokonalá právě kvůli častým napomenutím a hádkám s rozhodčími i hráči.

Paire se aktuálně v žebříčku nachází na 35. místě, jeho nejlepší umístění je 18. příčka. Věnuje se také čtyřhře, kde je na 88. místě. Stejně jako ve dvouhře je jeho nejvyšší umístění 18. místo.

Autor: Raina Tomanová



Související články