Startuje tenisová extraliga, mezi prvními se utkají ČLTK a Sparta. Není jednoduché hrát s mladými holkami, říká Kvitová

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
petra kvitova
Zdroj: Profimedia

ČLTK, vítěz dvou posledních ročníků Moneta tenisové extraligy, se utká se Spartou, která v letošním roce nezařadila žádné zahraniční hráče a spoléhá na silný tým, za který nastupuje i Petra Kvitová a Barbora Strýcová.

Úřadující vítězové extraligy smíšených družstev se utkají se stále silnější Spartou. Ta sází na kmenovou hráčku Kvitovou i na novou strategii a doufá, že po dlouhých dvaceti letech opět získá prvenství.

Zápasy tenisové extraligy se budou odehrávat v Říčanech a v Prostějově. Vinou současné koronavirové pandemie proběhnou bez diváků, ti je však mohou sledovat online. Rozhodující finálový zápas bude odehrán ve středu.

ČLTK sází na vlastní hráče, Sparta jde letos stejnou cestou

Dvojnásobný držitel titulu ČLTK se letos bude snažit obhájit prvenství bez pomoci tenistů ze zahraničí.

„Já si myslím, že máme spoustu kvalitních hráčů. Kluky tam máme dobré a i celkově hrajeme slušně,“ hodnotí opora týmu Tereza Martincová ověřenou cestu k úspěchu.

Na podobnou strategii letos sází také Sparta. „Strašně důležité je, že oproti předchozímu ročníku hrajeme pouze s našimi hráči a probíhá nám tady kemp,“ říká trenér Sparty David Trunda.

Kemp je zaměřen na spolupráci nováčků, mladých talentů a špičkových tenistů a předávání nabytých zkušeností.

„Takové hokejové play-off soustředění. Především pro mladé hráče je to obrovský zážitek a zkušenosti, když trénují s Bárou Strýcovou nebo Petrou Kvitovou, chodí spolu na snídaně. Podle mě je to hodně důležité pro rozvoj mladých hráčů,“ podotkl kouč.

Kvitová nastupuje jako kmenová hráčka Sparty

Wimbledonská šampionka Petra Kvitová tentokrát nebude jen hostovat, v letošní sezóně nastoupila jako kmenová hráčka.

„Není to úplně jednoduché hrát s mladými holkami, ony mají tu energii větší než já. Já jsem strávila dva týdny v Dubaji a je pro mě trochu horší se do toho dostat, ale součástí týmu budu,“ uvedla před začátkem soutěže.

Za Spartu nastoupí také Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková nebo Lukáš Rosol.

Autor: Aneta Střechová



Související články