Tenistka Siniaková byla po zápase dojata a marně skrývala slzy. Co ji dostalo na kolena?

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
katerina siniakova
Zdroj: Profimedia

Tento zápas se pro ni stal studnou emocí. Po utkání byla Kateřina Siniaková překvapená, šokovaná a hlavně dojatá. Porazila totiž šampionku Serenu Williamsovou, a to ve dvou setech 7:6 a 6:2.

Kateřina Siniaková se Serenou Williamsovou setkala ve druhém kolem turnaje, který se hraje v Parmě. Už od začátku bylo jasné, že tento zápas bude vyrovnaný, i když sázkové kanceláře měly jasno, kdo zvítězí.

Lidé sázeli hlavně na to, jakým výsledkem Williamsová vyhraje

S tím, že by snad ze zápasu odešla Williamsová poražená, mnoho lidí nepočítalo. Po utkání nemohla Siniaková ani vyjádřit své pocity: „Bylo mi ctí s ní být na kurtu,“ netajila se Siniaková dojetím.

Siniaková jako čtvrtá česká tenistka dokázala vyzrát na jednu ze slavných sester, jak uvedl server Sport.cz. Williamsová má přitom na kontě již 23 grandslamových titulů.

Obě si během prvního setu dokázaly udržet své podání. Až do stavu 5:5, kdy o něj přišla Williamsová. O výsledku ale nakonec rozhodl až tiebreak, ve kterém byla úspěšnější česká tenistka. Williamsovou zdolala 7:4, a do druhého setu tak šla s náskokem.

Ani v tom druhém ale Williamsová Siniakovou nijak neohrožovala. Sice jí sebrala první podání, ale více toho nepředvedla. Od stavu 2:2 už byla na koni tenistka z Hradce Králové, která dostala Američanku pod obrovský tlak.

Serena od stavu 2:2 neuhrála ani gem

Williamsová od té doby hodně chybovala a po více než 1,5 hodině hry se musela sklonit nad svou přemožitelkou. Siniakové se povedl kousek, který před ní předvedla Petra Kvitová, Karolína Plíšková nebo Klára Koukalová.

Siniaková neskrývala nadšení: „Je to úžasné! Byl to fantastický zápas. Hrála jsem skvěle a jsem ráda, jak jsem zápas dokázala dokončit.“

Za slzy dojetí se trochu styděla a ukrývala je do ručníku. Její velká výhra jí ale zaručila postup do třetího kola, kde se utká s vítězkou osmifinálového duelu Friedsamová – Garciová. Tento zápas se odehraje ve středu.

Autor: Raina Tomanová



Související články