Vondroušová pod palbou nenávistných komentářů. Neuvěříte, jaké nadávky musí snášet

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
marketa vondrousova
Zdroj: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com

Mladá tenistka Markéta Vondroušová to rozhodně nemá jednoduché. Pokud prohraje zápas, schytává to pravidelně od lidí, kteří jí evidentně nemohou přijít na jméno. Výjimkou tak nejsou vulgarismy a jiné nadávky.

Podobné situace zažívá Vondroušová často. Následně komentáře od lidí sdílí na svých sociálních sítích. Naposledy se tak stalo, když prohrála ve druhém kole slavného Wimbledonu. Byla favoritkou, ale nakonec ji porazila 338. hráčka světa, která dostala divokou kartu.

Lavina nadávek byla opravdu nekonečná

Ve Wimbledonu ji porazila teprve osmnáctiletá Emma Raducanuová, která jé na kurtu dala pořádně zabrat. A zabrat jí daly také osoby, které jí napsaly nenávistné komentáře.

„Doufám, že umřeš, ty zas*aná ku*vo,“ zní jeden z nich. Na instagramu sdílela Vondroušová i další komentáře, které měly do slušnosti hodně daleko: „Tenis tě vůbec nezajímavá, ty tlustá dě*ko.“

Koho by napadlo, že takové komentáře píšou lidé, kteří si na hráčku vsadili, ale jejich peníze skončily v kapsách sázkových kanceláří? I takto se dá vybíjet naštvanost kvůli prohranému tiketu. „Další zkorumpovaná hráčka prodávající zápasy,“ shoduje se většina komentářů.

Rodačka ze Sokolova byla ještě před zápasem velkou favoritkou. V prvním kole totiž vyřadila Estonku Kontaveitovou, a tak se očekávalo, že si poradí také s mladinkou Raducanuovou.

Na Vondroušovou si vsadila celá řada lidí, kteří pak byli šokováni, že nakonec zápas nezvládla. Pro takové chování ale neexistuje žádné logické vysvětlení. Nadávky, vulgarismy a slovní napadání rozhodně nepatří na veřejnost.

Podobné situace řeší už od šestnácti

„Když se mi to stalo v šestnácti poprvé, volala jsem domů a brečela. Děje se to po každé porážce. Už jsem si zvykla, prostě to vymažu,“ řekla už v minulosti Vondroušová. Naučila se s tím prostě žít, protože co jiného zbývá?

Mezi takové situace, kdy se „dočkala“ nenávistných komentářů, patří také její nominace na olympijské hry, kam se ale měla podívat její kolegyně Karolína Muchová.

Vondroušová totiž využila chráněného žebříčku, díky kterému si nominaci zajistila. Muchová tak sice podává vyrovnané výkony, ale Markéta si účast v Tokiu zařídila dříve.

I v tomto případě si na ní kritici smlsli. Obě tenistky jsou přitom velké kamarádky a je velkým překvapením, že se na olympijském turnaji neobjeví obě.

Kritici na ni nenechali nit suchou právě z důvodu, že na olympiádu pojede díky jednoduchému triku, kdy si prodloužila kvůli koronaviru „zmrazení“ v žebříčku. Vondroušová využila situace a nakonec do Tokia pojede ona, protože je v žebříčku výše než Muchová.

„Přestože převládá expertní názor, že s ohledem na výsledky a aktuální formu by měla jet Muchová, jakákoli změna nominace určené Mezinárodní tenisovou federací není možná,“ vysvětlil šéftrenér Jan Stočes.

Sama Muchová ale problémy nedělala, jen potvrdila, že se na Tokio těšila a mrzí ji, že nakonec nepojede. Bude ale fandit na dálku.

Ve dvouhře na olympijských hrách teda uvidíme Plíškovou, Kvitovou, Krejčíkovou a Vondroušovou, ve čtyřhře se představí Krejčíková se Siniakovou a Plíšková s Vondroušovou. Veselý, který patří mezi jediné mužské zástupce České republiky, do Tokia neodjede.

Zdroj: Blesk.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články