Bývalá tenisová jednička odmítá tiskovky. Má pro to jeden velký důvod

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
naomi osakaova
Zdroj: Profimedia

Tenistka Naomi Ósakaová se rozhodla, že nebude chodit na tiskové konference. Japonská hvězda to vzkázala všem novinářům. Také prozradila důvod svého rozhodnutí.

Ósakaová je čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou a podle jejích slov se s novináři nemá o čem bavit. Vůči tiskovým konferencím se ohradila na svém twitterovém účtu, přitom je povinnost každého tenisty zúčastnit se jí po odehraném zápase.

Tenistce vadí stále se opakující otázky od novinářů

„Často dostáváme otázky, na které jsme už několikrát odpovídali. Často také dostaneme otázky, po kterých o sobě začneme pochybovat. A já se nebudu bavit s lidmi, kteří o mě pochybují,“ uvedla Ósakaová. Informace zveřejnil na svých stránkách iSport.cz.

Tiskové konference jsou podle tenistky, hlavně po prohraném utkání, kopání do mrtvol. Sama má pocit, že lidé nemají ohledy na to, jak se v danou situaci hráč po prohře cítí. Tiskovky ji v tom utvrzují, a proto se rozhodla, že na French Open na ně chodit nebude.

Bývalá tenisová jednička se neúčastnila ani konferencí na turnaji Roland Garros, který se odehrál nedávno. Čeká vysokou pokutu, se kterou je smířená a ochotná ji zaplatit. Aktuálně druhá hráčka žebříčku WTA doufá, že její peníze půjdou na charitativní účely. Ráda by podpořila osoby, které mají právě psychické problémy.

Nebyla by jediná, která zaplatí za nepřítomnost na konferencích. Novaka Djokoviće to na US Open 2020 stálo asi 7 500 dolarů. Venus Williamsová musela sáhnout do kapsy pro 5 tisíc dolarů za to, že nesplnila mediální povinnosti. Maximální výše pokuty přitom může být až 20 000 tisíc za jednu vynechanou tiskovou konferenci. Djoković se nyní vyjádřil, že nesouhlasí s postojem Ósakaové, protože je i přesto aktivní na sociálních sítích, což jsou také média.

Přes půl roku byla světovou jedničkou

Naomi Ósakaová byla několik měsíců na vrcholu žebříčku. Stalo se tak v roce 2019, a tím pádem se stala první světovou jedničkou z Asie. Vyhrála několik singlových titulů na okruhu WTA. Ve čtyřhře byla nejvýše na 324. místě žebříčku.

Na tiskových konferencích, kterých se zúčastnila, přijímala otázky v japonštině, ale odpovídá anglicky. Japonsky se již neodvažuje mluvit, protože od svých tří let žije ve Spojených státech. Na veřejnosti může působit trochu namyšleně, ale je to plachá osoba, jak ji popsal její bývalý trenér Sascha Bajin.

Ten byl jejím chováním zmatený, než ji doopravdy poznal. Ósakaová bývá upřímná, její smysl pro humor ale není pro všechny. Na jednom z ceremoniálů svou řeč zahájila velmi nestandardně, kdy se hodně zakoktávala a nakonec pronesla, že je to asi nejhorší děkovná řeč vítězky.

Autor: Raina Tomanová



Související články